Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken, Region Östergötland

Publicerad 2020-06-15 16:23
Sista ansökningsdatum: 2020-08-31

Vi söker dig som vill leda vårt arbete med att utveckla dagens såväl som morgondagens onkologiska specialistsjukvård!

Arbetsplatsbeskrivning
Onkologiska kliniken, Universitetsjukhuset i Linköping har, förutom ett sjukvårdsregionalt ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra regionen, även uppdraget att utföra gyn-onkologiska behandlingar för Västmanland samt ett riksupptag för vulvacancer. Kliniken är organiserad i öppenvård med separat enhet för strålbehandling samt klinisk prövning. Slutenvården bedrivs av Cancer- och lungsjukvårdsenheten medan Onkologiska kliniken ansvarar för bemanningen av läkare, paramedicinsk personal och vårdadministratörer.

De övergripande målen för kliniken är att tillhandahålla högkvalitativ onkologisk sjukvård med hög tillgänglighet samt vara ett regionalt kompetenscentrum för onkologisk sjukvård, utbildning, forskning och utveckling. Kliniken ska vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och kommande medarbetare och bedriva en resurseffektiv och långsiktig verksamhet. Onkologiska klinikens verksamhet ska uppfylla kriterierna för att vara en universitetssjukvårdsenhet.

Kliniken är en del av Centrum för Kirurgi, Ortopedi och Cancervård, CKOC, som förutom onkologi bedriver sjukvård inom ortopedi, kirurgi, urologi, hematologi, mag-tarm- och lungmedicin. Verksamheten är länsövergripande i Östergötland samt regionsjukvård i sydöstra sjukvårdsregionen. I uppdraget ligger även att bedriva och stimulera till forskning, utveckling och utbildning.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetschef har du ett direkt personalansvar för klinikens läkare och fyra vårdenhets-/enhetschefer.  Du leder utifrån ett processorienterat arbetssätt vilket bl.a. innebär att ansvara för verksamhetsutveckling, ekonomi, kvalitet, patientsäkerhet samt arbetsmiljö. Din uppgift är även att stimulera till fortsatt forskning och utveckling inom det onkologiska området. Som verksamhetschef har du ett sidledsansvar såväl inom som utom centrumet samt i regionen.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, gärna är läkare, har erfarenhet inom onkologi samt har tidigare ledarskapserfarenhet inom komplext sjukvårdsområde. Som meriterande ses även att vara onkolog, disputerad inom relevant område och ha erfarenhet av att leda en forskningsintensiv verksamhet.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper där vi ser att du har en förmåga att samordna och leda grupper. Du arbetar för att skapa engagemang och delaktighet samt har en god förmåga att samarbeta, lyssna och kommunicera. Du kan sätta dig in i en stor och komplex verksamhet och tänker strategiskt och långsiktigt. Vi är en stor klinik med härliga medarbetare som är dedikerade att ge en god vård till våra cancerpatienter och vi hoppas du vill komma och träffa oss så vi får berätta mer!

Anställning och information
Uppdraget som verksamhetschef är ett tidsbegränsat chefsförordnande. I grunden har du en tillsvidareanställning i Region Östergötland inom din grundprofession.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef Reidar Källström, reidar.kallstrom@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Läkarföreningen, Bo Tillander, bo.tillander@regionostergotland.se , lokal representant Sander Ellegård, sander.ellegard@regionostergotland.se
Vårdförbundet, Eva Heijne Adolfsson, eva.heijne.adolfsson@regionostergotland.se
Kommunal, Susanne Jennéus, susanne.jenneus@regionostergotland.se
Saco, Karin Engblom, karin.engblom@regionostergotland.se
Vision, Gunilla Hemberg Lindholm, gunilla.hemberg.lindholm@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2020. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer beräknas ske den 4 september. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200742

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland 

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Onkologi, Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-08-31

 • Publiceringsdatum

  2020-06-15

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier