Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Blekinge

Verksamhetschef Kvinnokliniken Blekingesjukhuset, Region Blekinge

Publicerad 2020-06-18 12:16
Sista ansökningsdatum: 2020-07-26

Om arbetsplatsen
I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt.

Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

I Blekinge bor det totalt cirka 160 000 invånare fördelat på fem kommuner där Karlskrona är residensstad/ världsarvstad med cirka 67 000 invånare. Mer information om Blekinge finnas att läsa på www.visitblekinge.se.

Kvinnokliniken är en del av specialiserad vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter dvs Karkrona och Karlshamn.
Kvinnokliniken i Karlskrona består av förlossningsavdelning, gyn avdelning, BB, gynekologimottagning med subakut mottagning, operation, obstetrisk/specialistmottagning för gravida där det utförs avancerad fosterdiagnostik.

I Karlshamn finns gynekologisk mottagning med dagvårdsplatser för tidiga medicinska aborter, vi har även tidig hemgångsmottagning för nyförlösta där vi utför hörseltest, billirubin mm på det nyfödda barnet. På mottagningen görs också polikliniska gynekologiska operationer. Vi bedriver även Mödrahälsovård/abortrådgivning/ preventivmedelsrådgivning på 6 mottagning i länets fem kommuner.

Kliniken i Karlskrona har en nyrenoverad gynmottagning med nyinköpt utrustning för kolposkopier, office hysteroskopier, ultraljud mm. Kliniken har ett malignt team som utför avancerad tumörkirurgi av alla typer av gyncancer i nära samarbete med universitetssjukhuset i Lund.

Inom kliniken arbetar ca 215 kompetenta medarbetare inom olika professioner.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och utveckla specialiserad vård och leda kvinnokliniken i framtidens hälso- och sjukvård.

Som verksamhetschef är din huvuduppgift att strategiskt leda utvecklingen av specialiserad vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och processorienterat arbetssätt. Du arbetar tillsammans med hälso- och sjukvårdschef och andra verksamhetschefer med övergripande utvecklingsuppdrag. Kliniken har en bra struktur för kvalitet-och patientsäkerhetsarbete där du som verksamhetschef har stöd i dessa och andra administrativa frågor. Som verksamhetschef på kvinnokliniken leder och ansvarar du för medarbetare, ekonomi och den kliniska verksamheten. Du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare och vara en drivande kraft i utvecklingen. Vi ger dig möjlighet till personlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden. Tjänsten som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig med medicinskt inriktad akademisk utbildning. Gärna med erfarenhet som chef på högre nivå och med erfarenhet av att leda organisationer med flera olika yrkes-professioner. Du har vidare god insikt och erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom hälso-och sjukvård och dess förutsättningar.

Ditt ledarskap präglas av värderingar som överensstämmer med Regionens värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Du är en god ambassadör för kliniken och sjukhuset, och drivs av att skapa goda relationer och samarbete inom och utom kliniken. För att trivas som verksamhetschef på Kvinnokliniken så bör du i ditt ledarskap sträva efter att vara närvarande och synlig ute i verksamheten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningen är säkerhetsklassad. Före anställning sker säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2020-07-26

Referensnummer: A961695

Välkommen att söka genom att:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Birgitta Friberg
Hälso och sjukvårdschef
0455-73 40 10
birgitta.friberg@regionblekinge.se

Fackliga företrädare
Ellen Hultman
Blekinge läkarförening
0455-73 10 00 vx

Annika Fellbo
SRAT
0455-73 10 00 vx

Jenny Laursen
Vårdförbundet
0455-73 10 00 vx

Susanna Grahn
Vision
0455-73 10 00 vx

Inger Roth
Kommunal
0455-73 10 00 vx

Övrigt
Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Läs mer: Region Blekinge

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Blekinge

 • Stad

  Karlskrona/Karlshamn

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-07-26

 • Publiceringsdatum

  2020-06-18

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier