Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Verksamhetschef till Geriatriska kliniken, Region Östergötland

Publicerad 2020-06-23 10:25
Sista ansökningsdatum: 2020-08-16

Geriatriska kliniken är en del av Närsjukvården i östra Östergötland. Vi är en klinik med specialistkompetens inom åldrandets sjukdomar. Här finns en mottagning med inriktning mot kognitiva sjukdomar och Parkinsons sjukdom (för personer äldre än 70 år) samt en geriatrisk akutvårdsmottagning (GAVA). Här vårdas patienter med akuta ortopedgeriatriska åkommor samt allmängeriatriska, multisjuka patienter. Inom kliniken finns mobila geriatriska team - Alma,  där sjuksköterska tillsammans med läkare förflyttar akutmottagningen till patientens hem. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär att du har det samlade ansvaret för verksamheten när det gäller resultat, ekonomi, forskning och utveckling, medarbetare och arbetsmiljö. Du kommer att vara chef för läkargruppen samt de tre vårdenhetschefer som finns på kliniken. I uppdraget arbetar du nära medarbetarna och stimulerar och stödjer utvecklingsarbete för effektiv verksamhet med god kvalitet. I tjänsten rapporterar du till centrumchef och ingår i Närsjukvården i östra Östergötlands ledningsgrupp. Du har ett sidledsansvar såväl inom som utom centrumet. I rollen skapar du förutsättningar för engagemang och delaktighet i arbetsgruppen samt stödjer arbetsprocesser där olika professioner ingår i samverkan runt patienten. Vidare arbetar du utifrån ett tydligt ledarskap, är en god förebild i organisationen och driver tillsammans med medarbetarna verksamhetens utveckling utifrån uppdrag och mål. 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har erfarenhet av och trivs i rollen att leda och utveckla verksamhet. Du har utbildning på högskolenivå, gärna vårdrelaterad samt har tidigare arbetat inom hälso- och sjukvård. Du har chef- och ledarerfarenhet och önskvärt är att du har genomgått chef- och ledarprogram. Du har ett stort intresse för geriatrikens verksamhetsområde och ser vikten av forskning.

Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. God samarbetsförmåga är viktigt då du i uppdraget leder arbetsgruppen mot en gemensam målbild. I ditt ledarskap sätter du tillsammans med medarbetarna upp mål, följer upp, tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. En god förmåga att se helheter krävs för att organisera och driva utveckling av verksamheten på lång sikt. 

Information
Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Centrumchef, Närsjukvården i östra Östergötland, Lena Bergvin Lundqvist, 010-104 20 23, 
lena.bergvin.lundqvist@regionostergotland.se

Fackliga företrädare:
Läkarföreningen, Georgios Karamanof, 010-104 42 32,
 georgios.karamanof@regionostergotland.se
Kommunal, Susanne Durkfeldt, 010-104 20 08, 
susanne.durkfeldt@regionostergotland.se
Vision, Maria Fäldt, 010-104 38 81, 
maria.faldt@regionostergotland.se 
Vårdförbundet, Maria Lagerkvist, 010-104 20 08, 
Maria.Lagerkvist@regionostergotland.se
SACO, Susanne Rahm, 010-104 03 21, 
susanne.rahm@regionostergotland.se

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 16 augusti 2020. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200681.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Verksamhetschef

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Norrköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-08-16

 • Publiceringsdatum

  2020-06-23

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

Nominera till Guldpillret 2020

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier