Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Värmland

Forsknings- och utbildningschef, Region Värmland

Publicerad 2020-08-28 14:25
Sista ansökningsdatum: 2020-09-28

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Om verksamheten
I Centrum för klinisk forskning och utbildning (CKFU) samlas Region Värmlands kliniska forskning och utbildning. Genom att förlägga verksamheterna i en centrumbildning stärker Region Värmland förutsättningarna både för klinisk forskning och utbildning. Att CKFU stödjer och stimulerar klinisk forskning och forskarutbildning är i sin tur till gagn för befolkningens hälsa och välbefinnande, och bidrar till en kunskapsbaserad och ändamålsenlig hälso- och sjukvård. Verksamhetsförlagd utbildning för medicin- och vårdutbildningarna är också ett stort och viktigt uppdrag. Här finns även ansvaret för Health technology assessment (HTA) funktionen och Värmlands biobank.

CKFU bedriver utbildnings- och seminarieverksamhet, ger råd och stöd, förvaltar och fördelar regionala forskningsmedel samt skapar kreativa mötes- och arbetsplatser för forskare och studenter.

CKFU är en verksamhet inom område vårdkvalitet. Övriga verksamheter som ingår i område vårdkvalitet är kliniskt träningscentrum, sjukhusbiblioteken, patientsäkerhetsenheten, chefläkarfunktionen, läkemedelsenheten och försäkringsmedicin.

Arbetsbeskrivning
Som FoU-chef ansvarar du för den strategiska utvecklingen av forskning och utbildning inom Region Värmland, bland annat genom att driva arbetet med att bygga upp nära samverkan med universitet och andra regioner. En viktig uppgift i närtid är att fortsätta det påbörjade arbetet med etablering av en sammanhållen forsknings- och utbildningsorganisation med tydlig verksamhetsanknytning. Värmland satsar långsiktigt och strategiskt på både klinisk forskning och utbildning, och att vara FoU-chef i Värmland är ett stimulerande och utvecklande arbete med stora påverkansmöjligheter

Som FoU-chef leder du och driver arbetet för CKFU och är närmaste chef för cirka 15 medarbetare; studierektorer, forskningsledare och administrativ personal.

Du är regionens representant i lokala, sjukvårdregionala och nationella grupperingar. Du leder CKFUs ledningsgrupp och deltar bland annat i områdesledningen för vårdkvalitet och i kunskapsstyrningsrådet, som ansvarar för det lokala strategiska arbetet med evidens- och kunskapsbaserad vård. FoU-chefen är Region Värmlands representant som forskningshuvudman och du är hälso- och sjukvårdsdirektörens sakkunnige i forskningsfrågor.

Tillsvidare i grundprofessionen med 4-årigt chefsförordnande. Heltid med möjlighet att bedriva egen forskning eller arbeta viss del kliniskt enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Vi söker en person som brinner för forskning och utbildning och som har förmåga att förena dessa båda perspektiv för patientens bästa. Allt för en god och säker kunskaps- och evidensbaserad vård.

Vi ser att du har dessa kompetenser:

 • Disputerad eller docent, professorskompetens är meriterande.
 • En medicin-/vårdutbildning med erfarenhet av ledande roller inom klinisk forskning och utbildning, gärna med patientnära fokus.
 • Erfarenhet av vårdverksamhet och politiskt styrda organisationer
 • Förmåga att, genom tydlighet och samverkan, entusiasmera och motivera forskningsaktiva och forskningsintresserade medarbetare.

Kontakt
Anna Frödin, Tf områdeschef
Telefon: 0108314570

Lena Gjevert, Hälso- och sjukvårdsdirektör
Telefon: 0108314094

Fackliga kontaktpersoner

 • SACO Jenny Belenos tfn 010-831 71 75
 • Vårdförbundet Elisabeth Brynolf tfn 072-453 21 36
 • Värmlands läkarförenings expedition tfn 010-831 50 77

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid 100 procent
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Ansök senast: 28 september 2020
Publicerad: 28 augusti 2020
Referensnummer: Dnr RS/201952
Löneform: Individuell lönesättning
Erfarenhet krävs: Ja
Körkort krävs: Nej
Antal platser: 1

Övrigt
Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Läs mer
Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Forskartjänster

 • Arbetsgivare

  Region Värmland

 • Stad

  Karlstad

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-09-28

 • Publiceringsdatum

  2020-08-28

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier