Den här sajten är bara till för dig som arbetar i hälso- och sjukvården.

 • Annonsera
 • Prenumerera
 • Kontakt
 • Tipsa oss!
 • Lediga jobb
 • Logga in

Ledigt jobb


Region Östergötland

Centrumchef till Närsjukvården, Region Östergötland

Publicerad 2020-09-16 09:49
Sista ansökningsdatum: 2020-10-04

Vi söker nu centrumchef till Närsjukvården i centrala Östergötland

Vill du ha ett chefsuppdrag på ett forskningsintensivt centrum med kompetenta och utvecklingsinriktade medarbetare? Vill du vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård? Vill du utvecklas inom ledarskap? Då ska du läsa vidare!

Region Östergötland (RÖ) ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regional utveckling i Östergötland. RÖ är en politiskt styrd organisation och länets största arbetsgivare med drygt 13 000 medarbetare. RÖ bedriver en avancerad sjukvård av hög kvalitet med spetskompetens inom flera områden. Vi har ett nära samarbete med Linköpings universitet inom medicinsk forskning och utbildning samt en omfattande internationell samverkan.

De kliniker som tillhör Närsjukvården i centrala Östergötland är akutkliniken i Linköping, medicinska och geriatriska akutkliniken, närvårdskliniken och Rörelse och hälsa. Tillsammans har verksamheterna cirka 615 anställda och en ekonomisk omsättning på cirka 600 miljoner kronor. Verksamheterna ansvarar för omfattande vård och rehabilitering både inom och utanför Universitetssjukhuset i Linköping (US) med ansvar för komplexa gränsöverskridande vårdprocesser. Samverkan med såväl kommun, övriga närsjukvårdsområden och specialistkliniker är en viktig del i uppdraget. Centrumet bedriver forskning, utveckling och undervisning i nära samarbete med Linköpings Universitet.

Vi söker dig som vill arbeta som centrumchef med uppdrag att leda och utveckla dagens och morgondagens främsta sjukvård.Arbetsbeskrivning
Hälso- och sjukvården befinner sig i en spännande utvecklingsfas med nya samarbetsformer och arbetssätt, digitalisering, fokus på personcentrerad vård samt nivåstrukturering av den högspecialiserade vården. I din roll får du bidra till dessa lösningar samtidigt som du har det samlade ansvaret för verksamheten, dess ekonomi och medarbetare. Du förväntas utifrån vision och målbild skapa delaktighet, formulera och genomföra strategier samt skapa förutsättningar för hållbart arbete, utveckling och kvalitet inom centrumet.

Du har ett ansvar att utveckla och följa upp samtliga perspektiv inom verksamhetsplaneringen inom centrumet och ha ett förhållningssätt som präglas av processperspektiv samt systematiskt förbättringsarbete. Som centrumchef har du även det yttersta ansvaret för universitetssjukvårdsuppdraget vid centrumet. Du ska därtill utveckla en konstruktiv samverkan med berörda samarbetsparter inom den egna organisationen, Linköpings Universitet, regionalt, nationellt och internationellt. Som centrumchef för närsjukvården i centrala ingår även uppdraget att vara ansvarig för särskilda säkerhetsuppgifter avseende fastigheten US i Linköping. Säkerhets- och samordningsuppgifter inom områdena arbetsmiljö, funktionssäkerhet, brand- och miljöskydd och kris- och katastrofmedicinsk beredskap så kallad ”Husansvarig” för US samt agerar även som kontaktperson mot den andliga vården vid US. Du ingår i hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp och närmaste chef är vårddirektör.

Personliga egenskaper
Du har relevant akademisk examen från högskola eller universitet samt utbildning inom ledarområdet. Du har erfarenhet från en ledande befattning i en större organisation med komplexa organisations- och beslutsstrukturer och är van att leda genom andra. Därtill är det meriterande om du har erfarenhet av att leda forskningsintensiv verksamhet och att samverka med andra aktörer både nationellt och internationellt.

Kunskap och erfarenhet av att ansvara för universitetssjukvårdsuppdraget är meriterande liksom att ha arbetat i, eller med politiskt styrda organisationer och i nära samarbete med förtroendevalda. Du har goda ledaregenskaper. Du leder, motiverar, delegerar och följer upp för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strategisk och har ett brett perspektiv på frågor och har förmåga att ta initiativ för att uppnå resultat. Du har god samarbetsförmåga och kan kommunicera på ett tydligt sätt. Därtill har du ett professionellt förhållningssätt, är trygg och stabil med god självinsikt.

Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning inom din grundprofession samt ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tjänsten är på 100 %, med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Vårddirektör Ninnie Borendal Wodlin, 010-103 31 22
Facklig företrädare för:
Kommunal, Anders Trygg, 010-103 93 97.
Vision, Nina Lahtinen, 010- 103 86 02.
SACO, Mikael Hjerne, 010- 103 34 57.
Läkarförbundet, Maciej Wajda 010-103 00 00, sökare 630, Maciej.Wajda@regionostegotland.se
Vårdförbundet, Marie Yngvesson, 0703-164 188.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 4 oktober 2020. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Intervjuer för tjänsten kommer att hållas den 8 oktober eftermiddag och den 13 oktober efter klockan 16.00. Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20201065

Ansök!

Information

 • Typ av tjänst

  Chefstjänster

 • Arbetsgivare

  Region Östergötland

 • Stad

  Linköping

 • Land

  Sverige

 • Sista ansökningsdatum

  2020-10-04

 • Publiceringsdatum

  2020-09-16

 • Ansök!

Nyheter från startsidan

Senaste numret av Dagens Medicin – här finns det digitalt

TIPSA REDAKTIONEN!

Har du nyhetstips? Mejla oss:

redaktionen@dagensmedicin.se

Eller ring tel: 08-409 320 40

Vill du publicera ett debattinlägg? Mejla debattredaktören på debatt@dagensmedicin.se

Teamledare nyheter:
Jens Krey 070-735 16 61 

Vill du tipsa oss krypterat och säkert? Klicka här! (Obs! Använd endast om nödvändigt. Pressmeddelanden och annat hänvisas till vanliga redaktionsmailen, se ovan.)

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra nyhetsbrev?

Klicka här!

Sök i vår databas!

Våra seminarier