Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Barn- och ungdomspsykiater till Maria Ungdom

Region Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Barn- och ungdomspsykiater: Ta chansen till dubbelspecialisering

Maria Ungdom hjälper ungdomar och unga vuxna som har problem med alkohol, droger och spel, ofta i samsjuklighet med annat dåligt psykiskt mående. Vår verksamhet är länsövergripande och innefattar både akut- och heldygnsvård och öppenvård. Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm.

Maria Ungdom har vuxit som verksamhet de senaste åren och satsar nu på att vässa specialistkompetensen ytterligare. Därför söker vi dig som är barn- och ungdomspsykiater som vill utvecklas i din roll och utvidga ditt expertområde till att även omfatta behandling av ungdomar med beroendeproblem! 

Vi erbjuder en tjänst som specialistläkare där du inom ramen av tjänsten vidareutbildar dig till beroendespecialist och på så sätt får en unik specialistkompetens. Beroendespecialiseringen innebär ett 2,5 års program och fortbildning inom Maria Ungdom och Beroendecentrum Stockholm.

Arbetsuppgifter
Utbildningen i beroendemedicin består av klinisk tjänstgöring inom olika delar av vår verksamhet samt kontinuerlig fortbildning utifrån en förutbestämd kursplan. Du erbjuds fortlöpande handledning från våra specialister i beroendemedicin.

Den kliniska tjänstgöringen består till stor del av självständigt arbete som specialistläkare. I arbetet ingår bedömningar, fördjupande utredningar och psykiatriskt behandlingsarbete tillsammans med övriga professioner.

Vad vi erbjuder
Hos oss väntar ett lärorikt och varierande arbete där du ingår i ett engagerat team med hög kompetens. Tillsammans kan vi i ett tidigt skede hjälpa ungdomar och unga vuxna till förändring som ger ökad livskvalitet både för dem och för deras närstående.

Som läkare inom Maria Ungdom får du stort inflytande över förbättringsarbete och utveckling av verksamheten. Utöver din specialistutbildning erbjuds kontinuerlig fortutbildning inom ditt område och du får flera förmåner som exempelvis flexibel arbetstid, subventionerad sjukvård i öppenvård samt friskvård.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri. Meriterande är erfarenhet  av beroendevård. LUS- sakkunnigprövning tillämpas vid anställning.

Alkohol- och drogtest samt registerkontroll sker i samband med nyanställning.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid att våra ungdomar och deras familjer får ett gott bemötande när de kommer till våra mottagningar. Vi ser därför att du är trygg i din yrkesroll, är lyhörd och pedagogisk samt tycker om att arbeta i team kring patienten för att ge bästa möjliga vård. Du har god förmåga att inspirera och motivera andra samt är utvecklingsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

LUS-information 
Du ansöker via rekryteringssystemet, där fyller du i dina kontaktuppgifter och laddar upp CV och personligt brev. Eftersom vi är en klinik som upplåtits för grundläggande utbildning av läkare ingår sakkunnigprövning som en del av rekryteringsprocessen, vi behöver därför följande vidimerade handlingar per post: 

-Meritförteckning för läkare - originalet måste vara undertecknat och vidimerat  (mall finns på Beroendecentrum.se)
-Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
-Eventuella övriga intyg och utbildningsbevis 

Handlingarna skickas till följande adress: 
Beroendecentrum Stockholm 
Linnea Lindström, HR 
Friskvårdsvägen 4 
112 35 Stockholm 

Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan ska kunna beaktas vid sakkunnigprövningen.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2021-03-23

Ansök nu