Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Bastjänstgöring

Västra Götalandsregionen, Västra Götalandsregionen

Ansök nu

Koncernkontoret, VGR-akademin

Västra Götalandsregionens förvaltningar; Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Sjukhusen i Väster (SV) och Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu läkare för BT tjänstgöring

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård samt ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Vill du utvecklas i din roll som läkare hos en av Sveriges största arbetsgivare? Västra Götalandsregionen (VGR) söker dig som är legitimerad läkare, inte har gjort AT och som är intresserad av att påbörja Bastjänstgöring (BT) hos oss under våren 2022.

Bastjänstgöringen i Västra Götalandsregionen (VGR) är en visstidsanställning på ca 12 månader med fokus på klinisk tjänstgöring. Vi erbjuder BT-tjänster vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i Väster och vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Oavsett var du är anställd kommer BT-tjänstgöringen innehålla följande obligatoriska placeringar: primärvård, akut sjukvård samt psykiatri.

Som BT-läkare kommer du att ha en individuell och strukturerad utbildningsplan samt få en egen huvudhandledare som följer dig genom din tjänstgöring. Du kommer också att delta på gemensamma utbildningar och seminarier tillsammans med andra BT-läkare i VGR.

Vi följer Socialstyrelsens föreskrifter för BT som du hittar här här!

Mer information om anställande förvaltningar:

Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är ett av Sveriges största universitetssjukhus. Här finns närhet till forskning, utbildning och innovation och kompetensen att utföra flera av de mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Inom cirka 25 specialiteter har vi spetskompetens och behandlar patienter från hela Sverige. Verksamheten finns på flera platser i Göteborgsområdet. BT är i huvudsak placerade på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus. Hos oss får du ett spännande jobb med bra utvecklingsmöjligheter, i en miljö präglad av närhet till forskning och utbildning. Genom sjukhusets storlek kan vi erbjuda en stimulerande och varierad yrkeskarriär.  

Sjukhusen i Väster
Sjukhusen i väster (SV) tillhandahåller akutsjukvård och specialistsjukvård vid Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Under ett år har vi inom slutenvården ca 19 000 vårdtillfällen och inom öppenvården ca 275 000 besök. Våra akutmottagningar i Alingsås och Kungälv tar i snitt emot 50 000 besök varje år. Vi är ca 3 200 anställda vid förvaltningen och bedriver utbildning för såväl läkarkandidater som AT, BT och ST läkare. Vi har det lagom stora sjukhusets fördelar med mycket kliniskt vardagsarbete och kan erbjuda dig möjlighet till handledning och stöd från erfarna kollegor.    

Södra Älvsborgs sjukhus
På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) jobbar över 3900 personer. Vi är verksamma inom 100 olika yrkeskategorier. Vi arbetar tillsammans mot en vård i toppklass. På vårt sjukhus jobbar vi med tre  huvudprocesser, de ärAtt vårda patienter i behov av specialiserad sjukvård, Att forska, utbilda och innovera samt att förebygga patienters ohälsa. Vi tar nya steg varje dag mot att utforma framtidens hälso-och sjukvård, vill du vara med? Välkommen till SÄS.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill påbörja en BT vid någon av ovanstående förvaltningar inom VGR. Du skall ha en legitimationsgrundande läkarutbildning från annat land än Sverige och inte har genomfört svensk allmäntjänstgöring (AT). För att kunna få BT i VGR ska du ska ha erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen. För denna tjänst krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Klinisk erfarenhet är meriterande, i synnerhet om du har arbetet inom svensk hälso- och sjukvård. Vi ser BT som första steget i en framtida specialiseringstjänstgöring (ST) inom VGR.

Vi söker dig som har patienten i fokus, är ansvarstagande och trygg samt uppskattar ett välfungerande samarbete i team. Goda medicinska kunskaper samt insikt i när du behöver rådfråga kollegor skapar patientsäkerhet och du tar tillvara på alla möjligheter till förbättring och utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så här ansöker du
Ansökan till BT sker elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg där vi vill att du fyller i samtliga uppgifter i den standardiserade mallen samt besvarar de frågor som ställs.

Till ansökan ska följande ansökningshandlingar bifogas:

  • Curriculum vitae (CV) på svenska

Samt i förekommande fall:

  • Intyg som styrker tjänstgöringstid inom hälso- och sjukvård (anställningsavtal styrker ej detta)

  • Max två rekommendationsbrev som är högst ett år gamla.

Anställningsintervjuer kommer att ske efter att annonseringen är avslutad. BT-tjänsten påbörjas 2022-05-01. Senast 1 månad innan tillträde behöver bevis om svensk läkarlegitimation kunna uppvisas.

Vi kommer att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret för de som erbjuds anställning då arbetet innefattar bland annat vård av barn och unga samt psykiatrisk sjukvård.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Publicerad 2021-12-28

Ansök nu