Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Bitr. Smittskyddsläkare till Region Sörmland

Region Sörmland, Eskilstuna

Ansök nu

Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Enheten för smittskydd/vårdhygien arbetar länsövergripande och har i uppgift att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar och vårdrelaterade infektioner i Sörmland. Enheten är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och arbetar med ett brett kontaktnät såväl regionalt som nationellt. Tjänsten är direkt underställd Smittskyddsläkaren. Enhetens arbetsområde omfattar förutom smittskydd även vårdhygien, som arbetar med att stödja sjukhusen, primärvården och den kommunala vården i att säkerställa en god hygienisk standard med målet att förebygga förekomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Utöver detta arbetar enheten också med samordning av sexuell hälsa och arbete mot antibiotikaresistens. Enheten omfattar 1 hygienläkare, fyra hygiensjuksköterskor, tre smittskyddssjuksköterskor, en kanslist samt den nya tjänsten som biträdande smittskyddsläkare. Den tredje tjänsten som smittskyddssjuksköterska är en kombinerad tjänst med personalansvar över alla utom läkarna. Den sjuksköterskan har också en kanslifunktion inom strama. Enhetens huvudkontor är på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och har också ett kontor på Nyköpings lasarett.

Dina arbetsuppgifter
Smittskydd Sörmland söker en biträdande smittskyddsläkare. Arbetet hos oss innebär bl.a. epidemiologisk övervakning, utrednings- och analysarbete, förebyggande arbete, ärendehantering och övriga myndighetsuppgifter samt utbrottsbekämpning av smittsamma sjukdomar. Viktiga arbetsuppgifter är också utbildning och information riktad till sjukvården, andra smittskyddsaktörer och allmänheten samt kontakt med media. En betydelsefull uppgift är samarbete internt i Region Sörmland samt med regionala och nationella myndigheter och organisationer. Som biträdande smittskyddsläkare kommer du att arbeta i ett välfungerande team med smittskyddssjuksköterskor, administratörer och läkare. Du kommer också ha en samordnande roll i Stramafrågor tillsammans med stramaläkare inom primärvård, slutenvård, läkemedelsenheten och en smittskyddsjuksköterska som kommer att ha en kanslifunktion inom strama. Arbetet innebär goda möjligheter till såväl professionell som vetenskaplig utveckling. Vi erbjuder även goda möjligheter till samarbete och nätverksbyggande med personer inom den egna organisationen samt inom andra kunskapsområden.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård och du har en specialistkompetens inom infektionsmedicin, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi. Vi ser gärna att du har flerårig klinisk erfarenhet av arbete inom specialitetsområdet och erfarenhet av arbete inom smittskyddsarbete.  Du har språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Som person är du målinriktad, initiativrik och välstrukturerad med förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och att fatta beslut. Du har god förmåga att självständigt planera, genomföra och följa upp olika projekt och trivs bra i ett utåtriktat arbete. Samarbete internt på enheten respektive externt med en mängd olika externa aktörer är en förutsättning för smittskyddsarbetet. Det är därför viktigt att du har lätt för att kommunicera och att knyta kontakter. Det är vidare av stor vikt att du har förmåga att entusiasmera samt förmedla kunskap och information till olika målgrupper.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Eskilstuna.

Information om tjänsten lämnas av
Smittskyddsläkare Signar Mäkitalo, 079-060 93 66. 
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.
 
Kom och jobba hos oss på enheten för smittskydd/vårdhygien!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-12-08.
Intervjuer kommer att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning: Hälso- och sjukvården
Kommun: Eskilstuna
Referensnummer: RLSV-20-694
Arbetstid: Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat: 2020-11-10
Sista ansökningsdatum: 2020-12-08
Annonsansvarig: Platsannonsering

Publicerad 2020-11-11

Ansök nu