fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande överläkare/överläkare i kirurgi till Sektionen för Kirurgi vid Inflammatorisk Tarmsjukdom och Tarmsvikt

Karolinska Universitetssjukhuset , Stockholm

Ansök nu

Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, Temagemensamt

Vi erbjuder
Karolinska Universitetssjukhuset har nyligen startat en Sektion för kirurgisk behandling av avancerad inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och tarmsvikt, organisatoriskt placerad inom Medicinska Enheten Bäckencancer som i sin tur ingår i Tema Cancer, ett av sju teman på Karolinska Universitetssjukhuset.

Sektionen ansvarar för högspecialiserad kirurgisk vård inom IBD och tarmsvikt i nära samarbete med Sektionen för Gastroenterologi. Sektionen handlägger idag patienter från både Region Stockholm och övriga landet, och vi förbereder oss för nationella uppdrag inom dessa fält. Inom sektionen bedrivs därtill ett omfattande forsknings-, utvecklings- och undervisningsarbete.

Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning som biträdande överläkare eller överläkare inom kirurgi vid Sektionen för Kirurgi vid Inflammatorisk Tarmsjukdom och Tarmsvikt. Tjänsten är en unik möjlighet att arbeta fokuserat med handläggning och operationer i ett högvolymcentrum för IBD och tarmsvikt, och vara med att bygga upp en centraliserad vård för dessa diagnosgrupper.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten
Detta är en heltidstjänst för biträdande överläkare eller överläkare i kirurgi inom IBD och tarmsvikt. I tjänsten ingår klinisk tjänstgöring inom sektionen i både öppen- och slutenvård samt jourtjänstgöring inkluderande traumasjukvård.

Vi söker
Vi söker dig som är självständig kolorektalkirurg och vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse för IBD och/eller tarmsvikt. Du behärskar minimalinvasiv kirurgi i buk och bäcken (laparoskopi och/eller robotassisterad kirurgi).

Kvalifikationer
Krav

  • Legitimerad läkare med svenskt specialistbevis i allmänkirurgi.

  • Disputerad eller har pågående doktorandprojekt.

  • Behärskar minimalinvasiv kirurgi i buk och bäcken (laparoskopi och/eller robotassisterad kirurgi).

Meriterande:

  • Erfarenhet av IBD och/eller tarmsvikt

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Om rekryteringsprocessen
Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/9716
Kontakt: Mattias Soop, mattias.soop@regionstockholm.se
Facklig företrädare: Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat: 2023-01-02
Sista ansökningsdag: 2023-01-30

Publicerad 2023-01-02

Ansök nu