Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Biträdande smittskyddsläkare/hygienläkare, Enheten för smittskydd och vårdhygien

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Brinner du för ett friskare samhälle och att jobba förebyggande och utåtriktat? Då välkomnar vi dig att söka en utmanande och utvecklande roll hos oss på enheten för smittskydd och vårdhygien. Vi arbetar med att motverka spridning av smittsamma sjukdomar bland människor i Västmanland både inom vård/omsorg och inom övriga delar av samhället.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter

Som biträdande smittskyddsläkare/hygienläkare hos oss deltar du både i det långsiktiga utvecklingsarbetet och i de löpande ärendena. Vi tillämpar det regelverk som smittskyddslagen ger och ansvarar för övervakning, prevention, smittspårning, utredningsarbete, utbrottsbekämpning, insatser för en klok användning av antibiotika och mot antibiotikaresistens samt utbildning och information.

Du kommer få ta ansvar för vissa områden och driva dessa och du kommer att ersätta smittskyddsläkaren vid dennes frånvaro. 

Tjänsten innebär vidare täta kontakter med det mikrobiologiska laboratoriet, infektionskliniken, övrig sjukhusvård och primärvård men även med kommunal vård och omsorg, regionala och nationella myndigheter samt allmänhet och media.

Om arbetsplatsen

Enheten för smittskydd och vårdhygien utgör en gemensam länsövergripande enhet. Vi består av nio medarbetare. En smittskyddsläkare, en biträdande smittskyddsläkare/hygienläkare, två smittskyddssjuksköterskor, fyra hygiensjuksköterskor och en smittskyddsassistent. Tillsammans arbetar vi för att förebygga och minska smittspridning av smittsamma sjukdomar enligt smittskyddslagen. Detta sker genom epidemiologisk övervakning, förebyggande arbete, smittspårning, information och utbildning. Insatser riktas bland annat till regiondriven vård, kommunal vård och omsorg, förskolor, skolor samt allmänhet och media.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi. Du har en flerårig erfarenhet inom det medicinska specialistområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom smittskydd och/eller vårdhygien samt att du har erfarenhet av forskning och undervisning. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, goda kunskaper i engelska och en god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Vi ser att du har goda datakunskaper och behärskar Officeprogrammen. Körkort B fordras för tjänsten.

Vi söker dig med god kommunikativ och pedagogisk förmåga och som trivs med att arbeta utåtriktat. Du har förmåga att leda och stödja, är utvecklingsinriktad, strategisk och självklart samarbetar du väl med andra, skapar kontakter och arbetar gärna i nätverk.

Vidare är du initiativtagande och uppnår resultat, du tar ansvar för dina uppgifter och driver självgående dina processer. Det är av vikt att du kan strukturera ditt arbete samt prioritera och anpassa dig efter tidsramar på ett effektivt sätt.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper och flexibilitet.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 100 %.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 8 november 2020!

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Kontaktpersoner

Jan Smedjegård
Rekryterande chef/Smittskyddsöverläkare
021-17 51 21

Lars Blad
Biträdande smittskyddsläkare/överläkare vårdhygien
021-17 68 01

Joanna Bergh
Facklig företrädare för läkarföreningen
021-17 51 40

Publicerad 2020-10-14

Ansök nu