Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Biträdande smittskyddsläkare till Region Gävleborg

Region Gävleborg, Gävle

Ansök nu

Region Gävleborg har ansvar för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Bland ansvarsområdena finns hälso- och sjukvård, folkhälsa, infrastruktur och kollektivtrafik, kompetens- och utbildningsfrågor, näringslivsutveckling, internationella frågor och kultur. Vi arbetar för hög kvalitet, professionalism och effektiva tjänster till gagn för vår befolkning.

Med drygt 6500 anställda är hälso- och sjukvården i Region Gävleborg en av länets största arbetsgivare och en viktig aktör för utvecklingen av ett livskraftigt Gävleborg. Vår ledarskapsstrategi grundas på samarbete och tillitsstyrning, med mandat att fatta beslut så nära verksamheterna som möjligt. Vi utgår ifrån målbilden ”Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient”, vilket innebär att vi strävar efter att tillsammans underlätta patientens väg genom vården.

Under de kommande åren utvecklar vi hela vår hälso- och sjukvård mot en ökad närhet gentemot patienterna (”God och nära vård i Gävleborg”), med hjälp av nya arbetssätt och nya tekniker. Vi projekterar även för stora nybyggnationer av våra vårdenheter och sjukhus.

Regionens smittskyddsenhet består av smittskyddsläkare, smittskyddssjuksköterskor, handläggare och sekreterare och har ett länsövergripande uppdrag. Smittskyddsenhetens verksamhet regleras genom smittskyddslagen och enheten ligger organisatoriskt fristående från övriga verksamheter, där smittskyddsläkaren rapporterar direkt till hälso- och sjukvårdsdirektören. Enheten arbetar såväl med regionens hälso- och sjukvård, som med andra regionala och nationella aktörer kring smittskyddsfrågor.

Nu söker vi dig som vill arbeta som biträdande smittskyddsläkare i Region Gävleborg.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och driva smittskyddsarbetet i Region Gävleborg. Smittskyddsläkarnas arbetsuppgifter regleras i Smittskyddslagen och innebär en egen myndighetsutövning, där det övergripande uppdraget är att skapa förutsättningar för ett optimalt smittskydd i regionen. Du bistår smittskyddsläkaren och har ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdens olika verksamhetsområden, vårdhygien och patientsäkerhetsenheten, men även med kommuner, regionala och nationella myndigheter. Du verkar som ambassadör för smittskyddsfrågor genom nätverkande och trivs med att vara synlig både i media och för allmänheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare på specialist-/överläkarnivå inom infektionssjukdomar. Vetenskaplig kompetens och erfarenhet av smittskyddsarbete är meriterande. Du är förtroendeingivande och har erfarenhet av att planera, koordinera och följa upp såväl pågående som nya övergripandeinitiativ. Du är en god pedagog och har förmåga att genom dialog och förankring med chefer och medarbetare driva arbete framåt i samverkan med smittskyddsläkaren och övriga smittskyddsenheten. Du skapar delaktighet och gott samarbetsklimat tillsammans medrelevanta aktörer, samtidigt som du är rådgivande och konsultativ i alla typer av smittskyddsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Deltid företrädesvis i kombination med klinisk tjänstgöring inom aktuell specialitet. Omfattning enligt överenskommelse, men med riktvärde 50%.

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Snarast
Antal platser: 1

Ansökan
Arbetgivarens referensnummer: RS 2021/2435
Senaste ansökningsdatum: 2021-12-01 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)
Johan Kaarme, Hälso och sjukvårdsdirektör
Tel: 026-15 47 75
Email: johan.kaarme@regiongavleborg.se

Shah Jalal, Smittskyddsläkare
Tel: 026-15 53 09
Email: Shah.jalal@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare
Tina Dahlin, GHLF
Tel: 026- 15 50 10

Publicerad 2021-11-05

Ansök nu