Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Chef för Forskningsenhet Ortopedi till Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg, Mölndal

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ortopedi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du intresserad av ledarskapsfrågor samtidigt som du bedriver forskning och vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet framåt? Då kanske denna tjänst är något för dig! Nu söker vi dig som är intresserad av att ta dig an en roll som chef för Forskningsenheten inom verksamhetsområde Ortopedi. Just nu pågår ett intensivt utvecklingsarbete inom vår verksamhet, för att bli en än mer attraktiv vårdgivare och arbetsplats.

Om verksamheten

Verksamhet Ortopedi inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) är med cirka 500 medarbetare landets största vårdgivare inom ortopedi. Vi bedriver läns- och regionsjukvård och har även flera nationella uppdrag. Inom verksamhetsområdet Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Vi utför akuta och planerade operationer och behandlingar. Vi tar emot och behandlar patienter från hela Sverige inom specialområden som fot-, rygg-, protes-, tumör- och artroskopisk kirurgi. Vi strävar alltid efter att ge god vård av hög kvalitet och bedriva högkvalitativ forskning, utveckling och utbildning.

Vår verksamhet bedrivs till största delen på Mölndals sjukhus men finns även på Sahlgrenska Sjukhuset och Drottning Silvias barn-och ungdomssjukhus. Ortopedin vid SU har lång forskningstradition och är internationellt mycket framstående inom flera kliniska områden såsom senskador, proteskirurgi och degenerativa ryggsjukdomar.

Forskningsenheten är belägen i det nybyggda R-huset på Mölndals sjukhus med lokaler anpassade för forskning, utbildning, innovation och utveckling (FoUUI). Här finns bland annat laboratorier för gång- och rörelseanalys, biomekanisk testning, medicinsk cellbiologi och biokemi. Under 2020 har vi inlett ett samarbete med Chalmers och Sahlgrenska Akademin kring bland annat biomekatronik, neurorehabilitering och smärtforskning som går under namnet CBPR (center for bionic and pain research). Närheten och samarbetet med den kliniska verksamheten på Mölndals sjukhus är en fantastisk möjlighet, liksom närheten till Institutionen för kliniska vetenskaper vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet som finns i samma hus.

Om tjänsten

Som chef har du personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för cirka 20 medarbetare inom olika yrkeskategorier. Tjänsten innefattar ledningsadministrativt arbete, kliniskt arbete och forskningsverksamhet. Yrkesgrupper som är representerade i arbetsgruppen är läkare, sjuksköterska, ortopedingenjör, lab-ingenjör, biomedicinsk analytiker, medicinsk sekreterare, fysioterapeut samt andra med forskningsaktivitet.

Du ingår i ledningsgruppen för Ortopedi och bidrar till utveckling för hela verksamhetsområdet. Du utvecklar också medarbetarnas kompetens samt skapar delaktighet för att uppnå verksamhetens mål. I tjänsten ingår också att ha kontakter nationellt och internationellt. Du är placerad i R-huset på Mölndals sjukhus i moderna forskningslokaler. Chefstjänsten kan möjligen kombineras med klinisk tjänstgöring, alternativt vara kopplad till egen större, externt finansierad forskningsverksamhet.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom en vårdprofession. Tidigare chefs- eller ledarerfarenhet är meriterande för tjänsten, samt goda kunskaper i engelska. Du som söker har ett genuint intresse för ledarskapsfrågor, forskning, utbildning, innovation och utveckling samt en vilja att utveckla dessa områden i nära samarbete med den kliniska verksamheten och akademin. Forskarutbildning är ett krav för tjänsten och ytterligare akademiska meriter fördelaktiga.

Vi arbetar efter Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket bland annat innebär att du som person är drivande, kommunikativ och har goda ledaregenskaper. Som chef har du god självkännedom, där du agerar på ett lugnt och tryggt sätt som skapar förtroende och delaktighet. Du har en analytisk förmåga, är välorganiserad och har ett stödjande och tydligt sätt att kommunicera. Du är mån om att skapa en god arbetsmiljö, ser till helheten, fattar beslut och verkställer förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att arbeta som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset krävs det att vi delar samma värdegrund - Tillsammans för patienten, med patienten.

Vi planerar att genomföra intervjuer i början av september, 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4348
Kontakt Verksamhetschef, Anna Nilsdotter , 070 - 082 56 05
Facklig företrädare
SACO, Christina Sjöberg , 031 - 343 08 97
Vårdförbundet, Karin Frank , 070 - 082 34 19
Vårdförbundet, Magnus Hansson , 073 - 331 49 42
Vårdförbundets expedition, 031 - 343 16 08
Publicerat 2021-07-06
Sista ansökningsdag 2021-08-27

Publicerad 2021-07-09

Ansök nu