lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Divisionschef till division medicin, Region Sörmland

Region Sörmland, Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping

Ansök nu

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Hälso- och sjukvården är Region Sörmlands största verksamhetsområde med ca 6 500 medarbetare och ca 7 miljarder i omsättning. Regionen är mitt inne i ett betydande förändringsarbete som påverkar hälso- och sjukvården i hela Sörmland. Vi rustar inför framtiden och det intensiva utvecklingsarbete som nu pågår syftar till att säkerställa rätt nyttjande av resurser, en smidig resa genom vården och trygga patienter. Vi moderniserar våra sjukhus, vi investerar i den senaste tekniken och vi utvecklar samarbeten såväl inom som utom regionen – allt för att erbjuda en vård som säkerställer hög tillgänglighet, god information, gott bemötande och kontinuitet i vårdkontakterna. Vi arbetar aktivt i samverkan med våra kommuner i länet för att förbättra omhändertagandet för våra patienter.

Verksamheten är organiserad i fem divisioner; kirurgi, medicin, medicinsk service, primärvård samt psykiatri och funktionshinder. Divisionerna bedriver sin verksamhet över hela länet och i huvudsak vid länets tre akutsjukhus; Mälarsjukhuset i Eskilstuna (MSE), Nyköpings lasarett (NLN) och Kullbergska sjukhuset i Katrineholm (KSK) samt vid Region Sörmlands vårdcentraler. Varje division leds av en divisionschef som är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören.

Division medicin omfattar infektions- och lungkliniken Sörmland, medicinkliniken KSK, medicinkliniken NLN och medicinkliniken MSE, akutkliniken NLN, akutkliniken MSE, kliniken för akutgeriatrik, stroke och palliativ vård NLN, rehabiliteringsmedicinska kliniken Sörmland, kliniken för reumatologi, hud- och könssjukdomar Sörmland, enheten för försäkringsmedicin samt regionens AT/BT-enheter. Totalt ingår tolv verksamheter i divisionen.

Dina arbetsuppgifter

Som divisionschef ansvarar du för en division med ca 1400 anställda och som omsätter ca 2,5 miljarder kronor.

Vi är inne i en spännande tid, i samband med att vi bygger nytt ser vi också över våra flöden för att förenkla och förbättra våra arbetssätt. Som divisionschef ansvarar du för att på ett övergripande plan leda divisionens fortsatta arbete med att säkra en god ekonomisk hushållning, den digitala utvecklingen samt arbetet med att ytterligare stärka samverkan mellan sjukhusen i länet, mellan sjukhus och primärvård, med kommunerna och med andra vårdgivare. Under de senaste åren har hälso- och sjukvården arbetat med att säkerställa att vi långsiktigt kan erbjuda en attraktiv arbetsplats. Som divisionschef blir din uppgift att driva detta viktiga arbete vidare.

Din kompetens

Du behöver ha en akademisk utbildning inom vårdprofession inom ett legitimationsyrke. Vidare behöver du ha gedigen chefserfarenhet, erfarenhet av leda verksamhet via andra och mycket god erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Det är en fördel om du även har erfarenhet från arbete vid ett akutsjukhus. Du behöver ha mycket god kunskap i att driva utveckling av verksamhet, styrning och organisation. Som ledare har du ett strategiskt synfält och är utvecklingsinriktad. Vi ser också att det är viktigt att ha hög integritet, god förmåga till samarbete och att skapa delaktighet och att du på det sättet skapar engagemang och delaktighet i arbetet. Vi lägger stor viktigt vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställnings med tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Hälso- och sjukvårdsdirektör Magnus Johansson, 072-084 28 50.
HR-chef Ingbritt Kylbergh, 070-324 53 65.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter 0155-24 50 00

Kom och jobba hos oss på Region Sörmland!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2023-04-10.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner
Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning: Hälso- och sjukvården
Kommun: Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping
Referensnummer: RLSV-23-235
Arbetstid: Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat: 2023-03-08
Sista ansökningsdatum: 2023-04-10
Annonsansvarig: Platsannonsering

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Publicerad 2023-03-08

Ansök nu