Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Forskare med specialistkunskap inom gastroenterologi till Medicinkliniken, Västerås

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Välkommen till Medicinkliniken!

Som överläkare/specialistläkare inom gastroenterologi kommer du att arbeta i konsultverksamhet, med patientbesök på mottagning, i endoskopiverksamheten och som ansvarig för inneliggande patienter på Blod-magtarmavdelningen. En del av din tjänst avsätts till forskning. 

Om arbetsplatsen

Gastrosektionen är en del av Medicinkliniken. Vi har ett välfungerande gastro-team med läkare, erfarna sjuksköterskor och dietist. På dagvården utförs polikliniska behandlingar som t ex dropp, parenteral nutrition och biologisk behandling. På mottagningen utförs kapselenteroskopi och sigmoideoskopier. Under hösten planerar dagvården att flytta till mottagningens lokaler för att optimera patientflödet. Vi har ett gott samarbete med endoskopienheten/kirurgen där vi skoperar dagligen. Blod-magtarmavdelningen har ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum.

Medicinkliniken har forskning inom flera internmedicinska specialiteter och vi vill nu utveckla den inom gastroenterologi varför en del av din tjänst avsätts för forskning. Det finns även en lång tradition av både övre och nedre abdominal forskning med meriterade forskare inom kirurgkliniken. Våra kliniker samarbetar med Centrum för Innovation, Forskning och Utbildning i Regionen vilket utgör en del av den medicinska fakulteten vid Uppsala universitet.

På medicinkliniken finns ca 50 kollegor/specialister inom sju olika internmedicinska subspecialiteter samt neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och vi utbildar för närvarande ca 25 ST-läkare. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken och vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med toppresultat i SPUR-granskning 2019.

Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är överläkare/specialistläkare inom gastroenterologi med intresse för forskning. Meriterande är docentur. Om du har pedagogiska meriter eller erfarenhet av utvecklingsarbete inom klinik är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har lätt för att samarbeta och du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, hel- eller deltid, tillträde efter överenskommelse. Även jourarbete efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast 14 oktober 2022. 

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Kontaktpersoner

Camilla Skoglund Andersson, Verksamhetschef - 021-17 68 71 - camilla.skoglund.andersson@regionvastmanland.se

Alexander Krig, Läkarföreningen - 021-17 30 00 (vxl)

Publicerad 2022-08-29

Ansök nu