Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Forskningsansvarig till Reumatikerförbundet

Reumatikerförbundet, Stockholm

Ansök nu

Reumatikerförbundet är en medlemsorganisation som arbetar för att tillvarata reumatikers intressen. Vår vision är ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Reumatikerförbundet grundades 1945 och är idag Sveriges största medlemsorganisation för personer med reumatisk sjukdom. Vi består av 172 lokalföreningar indelade i 24 distrikt och har ca 44 000 medlemmar spridda över hela landet. I förbundet ingår även tre riksföreningar.

Vill du vara med och påverka livet till det bättre för våra medlemmar? Nu söker vi dig som vill vara förbundets sakkunnig/expert i forskningsfrågor kring reumatologi och vård/rehabilitering.

Välkommen att bli en del av Reumatikerförbundet, som har en stark röst i samhällsdebatten och gör skillnad på riktigt. Vi är en organisation i positiv förändring, med god stämning på arbetet och med förmånliga anställningsvillkor. Vi har ett centralt kansli i Stockholm där ett 30-tal engagerade medarbetare arbetar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Reumatikerförbundet är den största patientorganisationen i Sverige och just nu inne i en spännande utvecklingsperiod. Förutom staten är vi största givaren till reumatologisk forskning. Som forskningsansvarig blir ditt ansvar att omvärldsbevaka och informera inom ämnesområdet. I huvudsak arbetar du med att:

  • Rådgöra organisationen och förbundsordförande i forskningsfrågor och bistå med vetenskapliga underlag.

  • Ansvara för utdelning av forskningsanslag.

  • Väcka aktuella frågor och arbeta nära vårt intressepolitiska team i samband med t.ex. pressmeddelanden och debattartiklar. Säkerställa att texter/material som produceras har stöd i forskning och evidens.

  • Företräda Reumatikerförbundet i externa sammanhang. Underhålla och vidareutveckla kontakter inom forskarvärlden och med relevanta organisationer.

  • Driva utveckling och strategiska frågor inom ditt ämnesområde.

  • Vara bidragande i arbetet kring insamling till forskning.

  • Vara förbundets expertstöd till vetenskapliga nämnden och forskningsrådet.

  • Bidra till att förbundet tar ännu fler steg mot att bli en erkänd organisation och får genomslag i sina satsningar, i syfte att påverka samhället att bli bättre för förbundets medlemmar.

  • I tjänsten ingår även visst samarbete med vår europeiska samarbetsorganisation.

Utbildning och erfarenhet:
Vi söker dig som har forskarutbildning samt klinisk och/eller praktisk erfarenhet inom ett för Reumatikerförbundet relevant område. Du har god inblick i forskarvärlden och förståelse för hur forskningsfinansiering fungerar. Är du disputerad inom ett reumatologiskt område ser vi det som en stor fördel.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att samarbeta med andra och kunna skapa nätverk med goda relationer såväl internt som externt. Du kommunicerar på ett pedagogiskt sätt och kan anpassa ditt budskap utifrån målgruppen. Som funktionsansvarig för ditt område behöver du ha en förmåga att prioritera och arbeta självständigt och strukturerat. Du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska.

Ansökan:
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 mars. Eventuella frågor besvaras av Signeras konsulter Priscilla Paulin, tel. 070-456 63 65 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Publicerad 2021-02-09

Ansök nu