Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Hälso- och sjukvårdsutvecklingsdirektör till Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Koncernkontoret

Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet. Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med 56 000 medarbetare. Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen.

Vill du leda och driva utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård?
Hälso- och sjukvården är en av samhällets största utmaningar och är inne i ett större systemskifte där befolkningen blir fler och äldre samtidigt som det inte blir fler i arbetsför ålder, kompetensförsörjningen blir en utmaning. Västra Götalandsregionen har därför nyligen beslutat att inrätta två regiongemensamma hälso- och sjukvårdsnämnder för att ge större fokus på långsiktigt strategiskt arbete, respektive större kraft i genomförandet.

Vi söker nu en hälso- och Sjukvårdsutvecklingsdirektör som ska leda det långsiktiga strategiska utvecklingsarbetet inom hälso- och sjukvård för Sveriges största region.

Uppdraget innebär att driva utvecklingsarbetet framåt – tillsammans med de som ska få det till att hända. Det kräver samverkan i ett brett format men också tempo. Inledningsvis innebär det även att bygga upp den nya staben och hitta arbetsformer för att säkerställa att tydliga strategier tas fram, genomförs och följs upp så att de politiska målen inom området kan nås.

Du ansvarar för Koncernstab Hälso- och sjukvårdsutveckling, ingår i koncernledning och rapporterar till regiondirektören.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen och bred erfarenhet från hälso- och sjukvård och förståelse för samhällssystemet som helhet. Du är van vid att driva förändringsledning i större organisationer och har insikter i att verka i en politisk styrd organisation. Du har relevant akademisk examen och erfarenhet inom forskning och utveckling är meriterande.

Du är van vid att driva och utveckla strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor i samverkan med andra aktörer både regionalt och nationellt. Din roll är att skapa förutsättningar för en bred dialog där lösningar skapas med starkt invånarfokus, tillsammans med vårdverksamheten i hela Västra Götalandsregionen.

Vem är du?
Som person är du utvecklingsinriktad och har ett brett perspektiv på frågor samt förmåga att väga samman komplex information och prioritera därefter. Du har lätt för att samarbeta på alla nivåer och är tydlig och entusiasmerande i din kommunikation.

För att lyckas i rollen behöver du vara drivande och ha förmåga att skapa förtroendefulla relationer i många olika sammanhang såväl utanför som i organisationen. Du har som drivkraft att vilja att påverka och se resultat som leder till samhällsnytta.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda yrkesmässiga och personliga utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas.

Det är viktigt för oss att ditt ledarskap utgår från Koncernkontorets värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
Feedback bidrar till vår utveckling.
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Intresseanmälan och frågor
I denna rekrytering samarbetar Västra Götalandsregionen med Maquire. För mer information kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Gunilla Thulin, 073-549 99 00, gunilla.thulin@maquire.se eller Christina Fredriksson, 070-271 51 40, christina.fredriksson@maquire.se

Arbetsgivare kontakt
Ann-Sofi Lodin, regiondirektör 0706-32 11 65
Marina Olsson, HR-direktör, 0706-30 58 57
Lotta Dellback, HR-chef, 0739-17 80 09

Facklig kontakt
Vårdförbundet: Martin Håland, 0767-60 85 15
Saco: Christina Sjöberg, 0768-30 18
Kommunal: Monica Malmkvist, 0706-57 14 95
Ledarna: Nilu Thunell, 0727-43 07 10
Vision: Jonas Ericsson, 0702-15 26 02

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/4018
Kontakt: Se ovan
Facklig företrädare: Se ovan
Publicerad: 9 maj 2022
Sista ansökningsdag: 29 maj 2022

Publicerad 2022-05-10

Ansök nu