Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Läkarchef på Anestesikliniken till Södra Älvsborgs sjukhus, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Borås

Ansök nu

Södra Älvsborgs sjukhus, Anestesikliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om oss på anestesikliniken
Anestesikliniken bedriver akut och planerad verksamhet i Borås. Kliniken omfattas av en intensivvårdsavdelning, två operationsavdelningar, två postoperativa avdelningar, smärtenhet och två endoskopiska enheter varav en är förlagd i Skene. Idag utförs cirka 11 000 operationer på SÄS inom flertalet specialiteter. Verksamheten är i ständig utveckling för att ta hand om våra patienter på bästa sätt och skapa goda förutsättningar för våra medarbetare.

På kliniken arbetar för närvarande 33 läkare varav 18 överläkare. Vi söker nu Dig som är intresserad av ledarskap och som vill bli chef för våra överläkare.

Om tjänsten
Vi söker en tydlig och synlig chef som genom öppenhet och dialog, såväl internt som externt, kan utveckla det långsiktiga arbetet med läkargruppen och övriga verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Som läkarchef har du personal-, ekonomi-, och verksamhetsansvar. I tjänsten ingår även arbetsmiljöansvar.

Du är intresserad av att driva kvalitetsfrågor och att leda verksamheten så att omhändertagandet av patienter ytterligare utvecklas och förbättras. Som en del i uppdraget ingår dessutom att avlasta verksamhetschefen arbetsuppgifter genom att ingå i såväl lokala som regionala arbetsgrupper där behovet uppstår.

Du uppfattas som mål- och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du har förmågan att entusiasmera dina medarbetare och kan skapa goda relationer. Du kommer att få tillgång till stödfunktion inom ekonomi och HR. Tjänsten kombineras med viss klinisk tjänstgöring.

Vi erbjuder en utvecklande och dynamisk miljö där den ena dagen inte är lik den andra. Du får en bred och central roll inom kliniken som närmaste chef för våra överläkare. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår andre läkarchef som ansvarar för våra ST läkare där ni kan fungerar som varandras stöd och bollplank i olika frågor.

Det finns goda möjligheter att anpassa upplägget utifrån Dina förutsättningar och den exakta fördelningen av tid görs i överenskommelse med verksamhetschef.

Som nybliven chef i Västra Götaland erbjuds du en bred introduktion med grundläggande kunskaper inom organisation, styrning och arbetsgivarrollen. Västra Götaland tillhandahåller även olika typer av ledarutvecklingsprogram.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som är specialist inom anestesi- och intensivvård. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap eller chefskap, gärna med förändringsarbete. I Din ledarskapsroll är Du en driven person som skapar engagemang och bidrar till god stämning. Vidare kan du fatta beslut, stötta/coacha dina medarbetare och kollegor, vi ser att du har en god kommunikativ förmåga samt är resultatinriktad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Forskningserfarenhet är meriterande.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid som läkarchef och som specialist enligt överenskommelse.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2394
Kontakt Håkan Joelsson, Verksamhetschef, 033-616 3009
Facklig företrädare Micaela Andersson, Läkarföreningen, 033-616 3623
Publicerat 2021-04-20
Sista ansökningsdag 2021-05-12

Publicerad 2021-04-20

Ansök nu