Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Läkarchef till Medicinkliniken, Norrköping hos Region Östergötland

Region Östergötland, Norrköping

Ansök nu

Medicinkliniken är en del av Närsjukvården i östra Östergötland som ansvarar för den nära sjukvården för drygt 180 000 invånare i Norrköping med omnejd. 

Medicinkliniken ha en central funktion på Vrinnevisjukhuset samt en bred internmedicinsk verksamhet med två vårdavdelningar, stor mottagningsverksamhet inom olika grenspecialiteter och dialysverksamhet. Medicinkliniken är en specialistklinik som utreder och behandlar exempelvis blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, lungsjukdomar, neurologiska sjukdomar och stroke.

Idag är vi cirka 22 specialister och 25 ST-läkare inom sju sektioner. Här arbetar cirka 275 medarbetare. Vi har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet när det gäller forskning och utbildning för olika yrkeskategorier. Är du nyfiken att lära känna oss lite, titta gärna på filmen om oss: Medicinklinikens film

Arbetsbeskrivning
Uppdraget innebär ett från verksamhetschef delegerat ansvar för läkarenhetens verksamhet, ekonomi och medarbetare. Utbildning, forskning och utveckling är viktiga delar i uppdraget. Gruppen omfattar cirka 45 medarbetare och består av enkel- och dubbelspecialister samt ST-läkare. Du kommer ha ett nära samarbete med ST studierektor, schemaläggare, och medicinklinikens ledningsgrupp.

Du ingår i Medicinklinikens ledningsgrupp och har ett nätverk i klinikens övriga åtta enhetschefer. Du ingår också i ett nätverk med övriga vårdenhets-/enhetschefer inom Närsjukvården i östra Östergötland.

Uppdraget beräknas vara på cirka 60% och övrig tid är kliniskt arbete.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialistläkare inom lämplig specialitet. Vi ser gärna att du har erfarenhet sedan tidigare som chef eller i arbetsledande position. Det är meriterande om du har genomgått någon form av ledarutbildning.

Personliga egenskaper
Som person har du lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor. Du har en god analytisk förmåga, är stabil och har en god självinsikt. Tillsammans med läkargruppen ger du förutsättningar för ett gott arbete, kompetensutveckling, en god arbetsmiljö och möjlighet till delaktighet i förändrings- och utvecklingsarbete. Du arbetar mot uppsatta mål och fokuserar på resultat samtidigt som du är flexibel i ditt arbetssätt. Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning och information
Uppdraget som läkarchef är ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Marie Gutke, 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@jeffersonwells.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Lena Ekström 010-104 35 19, lena.ekstrom@regionostergotland.se, facklig företrädare för Läkarföreningen är Niklas Theorin, 010-104 26 16, niklas.theorin@regionostergotland.se

Urval och intervjuer kommer att ske efter vecka 34.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021. Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-06-28

Ansök nu