Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Läkarchef för AT- och BT-läkare till Region Örebro län

Region Örebro län, Örebro

Ansök nu

Läkarchef för AT- och BT-läkare (deltid), Utbildningscentrum

Är du läkare med intresse för utbildning och ledarskap?

Nu har du möjlighet att kombinera din kliniska tjänstgöring med ett intressant uppdrag!

Sedan september 2021 är utbildningsorganisationen kring AT, BT och ST för läkare samlad till regionens utbildningscentrum, som även ansvarar för samverkan med läkarprogrammet vid Örebro universitet. Det skapar nya möjligheter till samverkan och ger oss en samlad kompetens inom utbildningsfrågor.

På utbildningscentrum bygger vi därför upp en ny enhet (BAST) där tre läkarchefer och sex studierektorer arbetar tillsammans med våra administratörer för att organisera och vidareutveckla utbildningstjänster för läkare i Region Örebro län.

Du får här möjlighet att fördjupa dina kunskaper om utbildningsorganisation och utveckla dina färdigheter som chef och ledare. Du får delta i såväl nationella som regionala grupper med ansvar för BT-AT- och ST-frågor. Inom BAST-enhet samverkar du med två andra läkarchefer och sex studierektorer som representerar sina sjukvårdsområden.

Som läkarchef är du direkt underställd regionens utbildningschef.

Arbetsuppgifter som ingår:

  • du deltar i rekrytering av AT och BT-läkare tillsammans med vår HR-organisation.

  • du har medarbetaransvar för en grupp AT- och BT-läkare

  • du planerar, utvärderar och utvecklar regionens utbildningstjänster för läkare tillsammans med övriga chefer och studierektorer inom BAST-enheten.

  • du informerar och stödjer chefer och klinikstudierektorer ute i kliniska verksamheter i övergripande frågor som berör utbildningstjänster för läkare.

  • du ingår i utbildningscentrums ledningsgrupp där du bidrar i arbetet med att uppnå våra långsiktiga strategiska mål

Kvalifikationer:
Läkare med specialistexamen. Intresse och engagemang för utbildningsfrågor är en förutsättning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av utbildnings-, lednings- eller utvecklingsuppdrag. Du behöver ha lätt för att kommunicera och ta initiativ samt trivas med samverkan i stora och små sammanhang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningsform:
Tidsbegränsat förordnande på 4 år. Deltid 50%. I grunden finns en tillsvidareanställning 100% inom Region Örebro län.

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Ann-Kristin Rönnberg, verksamhetschef. Tfn 019-602 69 12 el 070-369 04 21.
ann-kristin.ronnberg@regionorebrolan.se

Facklig företrädare:
Lars Edling, Läkarförbundet, tfn 019-602 03 38.
lars.edling@regionorebrolan.se

Hemsida: Vill du veta mer om vad vi erbjuder dig eller hur det är att leva och bo i vårt län, läs mer på www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Sista ansökningsdag:
2021-12-15

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Ärendenummer:
HoS:2021:1140

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Publicerad 2021-11-17

Ansök nu