lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Läkarchef till Onkologiska kliniken, Linköping

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Vi söker dig som brinner för att utveckla morgondagens cancervård, skapar engagemang och delaktighet och kan motivera och förse dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål!

Onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping har ett övergripande ansvar för cancerbehandlingar i Sydöstra sjukvårdsregionen. Verksamheten består av öppenvård och inrymmer en behandlingsmottagning, en allmän mottagning, paramedicinsk kompetens samt en strålbehandlingsavdelning och en enhet för vårdadministration. I verksamheten inryms också en klinisk prövningsenhet (KPE) samt en uppföljningsenhet. Kliniken har cirka 200 medarbetare och i uppdraget ingår även att handleda studenter samt att bedriva forskning. Onkologiska klinikens patienter som är i behov av slutenvård vårdas på cancer- och lungsjukvårdsenheten där onkologiska kliniken ansvarar för läkarbemanningen.

Arbetsbeskrivning

Du kommer vara ansvarig för cirka 35 medarbetare från underläkare till överläkare.

Ditt uppdrag som läkarchef är att leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna för att uppnå verksamhetens mål. Du har ett delegerat ansvar för budget, medarbetare och arbetsmiljö. I rollen som läkarchef bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats med ett arbetsklimat som är stimulerande och tillåtande. Medarbetaransvaret innebär att du ser till att läkarnas kompetens utnyttjas på bästa sätt och att individens och verksamhetens mål går att förena.

Som läkarchef ingår du i klinikens ledningsgrupp som består av medicinskt ansvariga läkare och vårdenhetschefer och är direkt underställd verksamhetschefen.

Beroende på din kompetens och dina intressen finns möjlighet att parallellt med chefskapet ha andra klinikspecifika uppdrag.

Utbildning och erfarenhet

Som läkarchef hos oss kommer du leda en enhet med kompetenta och specialiserade medarbetare med stor klinisk kunskap. Vi söker därför dig som har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Det är starkt meriterande om du är läkare.

Erfarenhet av chef- och ledningsarbete inom hälso- och sjukvård ses som meriterande. Det är även meriterande med ledarutbildning. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att vara med och utveckla den onkologiska verksamheten tillsammans med dina medarbetare och ledningen inom onkologiska kliniken.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt och där det är naturligt för dig att tillvarata medarbetarnas kunskaper och färdigheter samt vara lyhörd. Som person är du trygg i dig själv med god självinsikt och genom ditt sätt att leda bidrar du till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats där arbetsklimatet är stimulerande och tillåtande.

Verksamheten arbetar kontinuerligt med att utveckla och anpassa arbetssätt utifrån en föränderlig omvärld. Det innebär att du som chef behöver ta initiativ till att driva förbättrings- och utvecklingsarbete samt skapa engagemang i medarbetargruppen för att uppnå målen.

Anställning och ansökan

Vi erbjuder ett fyraårigt förordnande som läkarchef på onkologiska kliniken. Start enligt överenskommelse. Din grundtjänst har du inom Region Östergötland och inom din grundprofession.

Om du är läkare ska ansökan innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare vilket du hittar här. Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Läs gärna här om dina förmåner.

Inför anställning i ett patientnära arbete inom Region Östergötland kommer du att få fylla i en hälsodeklaration.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Linköping
Län: Östergötlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/623
Kontakt: Verksamhetschef Sofia Engblom, 010-1037538.
Facklig företrädare: Arvid Elinder, lokal facklig läkarföreningen, Arvid.Elinder@regionostergotland.se - Torsten Johansson, Läkarföreningen, Torsten.Johansson@regionostergotland.se
Publicerat: 2023-03-16
Sista ansökningsdag: 2023-04-16

Publicerad 2023-03-16

Ansök nu