Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Läkare med specialistkompetens inom psykiatri till Socialstyrelsen

Socialstyrelsen, Stockholm

Ansök nu

Tjänsten är placerad på enheten för patientsäkerhet som är en av fem enheter på Avdelningen för Kunskapsstyrning för hälso- och sjukvården. Enheterna tar fram och reviderar kunskapsstöd, rekommendationer, nationella riktlinjer och annan vägledning utifrån bästa tillgängliga kunskap för hälso- och sjukvård, tandvård och försäkringsmedicin. Enheten för patientsäkerhet fungerar bland annat som ingång för många av Socialstyrelsens uppdrag gällande psykiatri och psykisk ohälsa.

Vi söker dig som vill

 • bistå med medicinsk sakkunskap i projekt, uppdrag och remisshantering

 • handlägga myndighetsärenden såväl självständigt som i team

 • besvara interna och externa frågor inom sakområdet

 • företräda Socialstyrelsen i externa sammanhang

Vi söker dig som har

 • Läkarlegitimation med specialistkompetens i psykiatri

 • minst tio års erfarenhet av kliniskt arbete inom psykiatriområdet för vuxna

 • goda kunskaper om hälso- och sjukvårdens organisation och arbetssätt

 • mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi söker dig som är drivande, analytisk och resultatinriktad. För att trivas i rollen är det viktigt att du är saklig och strukturerad och har lätt för att samarbeta även med personer som har annan yrkesbakgrund än du. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är dessutom meriterande om du har

 • disputerat

 • erfarenhet från kvalitets-och patientsäkerhetsarbete

 • klinisk erfarenhet från beroendevården

Anställningsinformation
Anställningen är en visstidsanställning, på heltid, t o m 2022-09-30 med placering i Stockholm. Tjänsten är placerad på avdelningen för Kunskapsstyrning för hälso- och sjukvård, enheten för patientsäkerhet. Din tjänstetitel är medicinskt sakkunnig.

Välkommen med din ansökan senast den 1 november 2020. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Ange diarienummer 2.6.1-32324/2020.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till tjänsten. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder också bra villkor för friskvård, flexibel arbetstid, semester och pension.
Om du har frågor om tjänsten, kontakta enhetschef Jonas Bergström. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Ola Nordin-Remberger. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO samt Magnus Göransson för ST/OFR. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Om Socialstyrelsen

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Publicerad 2020-10-09

Ansök nu