Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Läkare som vill vara med och starta upp ”En väg in” till Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Vi söker läkare som vill vara med och starta upp ”En väg in”

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

En regiongemensam väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götalandsregionen (VGR) 

Inom Västra Götalandsregionen pågår ett flerårigt utvecklingsarbete för att förbättra tillgängligheten för barn och unga med psykisk ohälsa. En viktig del är att starta upp en regiongemensam väg in för alla barn och unga som söker kontakt på grund av psykisk ohälsa. ”En väg in” kommer att ta emot telefonsamtal, digitala meddelanden och egenremisser från invånare samt remisser från andra vårdgivare och samverkanspartners. Efter bedömning och triagering erbjuds telefonrådgivning och vid behov en bokad tid hos primärvården eller barn- och ungdomspsykiatrin i patientens närområde. Till ”En väg in” pågår nu rekryteringen av 20 – 25 medarbetare: läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionomer och vårdadministratörer. ”En väg in” tillhör organisatoriskt barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, och kommer att vara placerad centralt i Göteborg.

Arbetsuppgifter
Som läkare på ”En väg in” kommer du att fungera som konsultationsstöd för psykologer och sjuksköterskor som arbetar med att ta emot telefonsamtal från, och ha digital kontakt med, barn och unga, eller vårdnadshavare till dessa, med psykisk ohälsa. Du kommer att stötta dem vid bedömning av vårdbehov och triagering av patienter till rätt vårdnivå. Till dina arbetsuppgifter hör även att bedöma remisser och egenremisser till barn- och ungdomspsykiatrin från hela regionen. Remissbedömningen sker med stöd av skriftliga riktlinjer och genomförs tillsammans i ett remissteam. Dina arbetstider kommer i regel att vara vardagar klockan 8-17. Det kommer att finnas möjlighet att genomföra vissa arbetsuppgifter på distans. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att kombinera tjänsten med andra arbetsuppgifter inom BUP och därmed dela upp denna tjänst på två läkare.

Vem vi söker
Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för barn och ungdomar varje dag. Du tycker att det verkar spännande att vara med och starta upp och utveckla en verksamhet för rådgivning, bedömning och triagering av barn och unga med psykisk ohälsa. Du är nyfiken, engagerad och trivs med att arbeta i team där alla bidrar utifrån sin kompetens för att bedriva och utveckla verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom barn- och ungdomspsykiatri eller motsvarande kompetens. Vi ser också positivt på erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin, Första linjen, vuxenpsykiatrin, skolans elevhälsa eller likande erfarenhet av barn/ungdomar/föräldrar. Vidare ser vi positivt på erfarenhet av bedömning och triagering utifrån invånarkontakter och/eller remisser från andra vårdgivare. Goda kunskaper i svenska är nödvändigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i kombination med matchning av övrig rekrytering till verksamheten.

Tider för ansökan och start av tjänsten
Välkommen in med din ansökan så snart som möjligt. Vi rekryterar löpande för start från och med den 1 oktober 2021.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid. 40 tim/vecka, möjlighet till deltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5845
Kontakt
Verksamhetssamordnare, Anna Carlstrand , 070 - 020 65 02
Verksamhetssamordnare, Anneli Eile Mutén, 070 - 020 68 26
Facklig företrädare Läkarförbundet, Karin Nagy , 070 - 081 67 63
Publicerat 2021-09-27
Sista ansökningsdag 2021-10-27

Publicerad 2021-09-29

Ansök nu