Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Legitimerad läkare till Hjärtbussen - ett spännande forskningsprojekt, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk fysiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om verksamheten
Hjärtbussen är ett forskningsprojekt i samarbete mellan Klinisk fysiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Astra Zeneca. En mobil klinik utrustad med ett kliniskt fysiologiskt labb kommer att förflyttas inom Västra Götalandsregionen med syfte att undersöka patienter i sitt närområde avseende förekomst av hjärtsvikt. I projektet får vi möjlighet att samlat utvärdera klinik och blodprover samt bild- och funktionsdiagnostik. Hjärtbussen är bemannad med ett team på dagtid bestående av  läkare, sjuksköterska och biomedicinsk analytiker. Uppdraget utförs inom hela regionen och bussen kommer att stå uppställd på olika platser olika veckor. Resor till och från bussen kan därför förekomma. Vi söker dig med intresse/erfarenhet av forskning.  

Är du intresserad av teamarbete, vill bidra till en förbättrad diagnostik av hjärtsjuka patienter i nära anslutning till där de bor och bidra till forskningen på ett mycket spännande område kan vi erbjuda dig ett intressant arbete med goda arbetsvillkor. Omfattning av sysselsättningsgrad för läkaren i teamet är ca 80 %.  

Om arbetsuppgifter
Medicinskt ansvarig läkare under patientbesök på Hjärtbussen. Informerat samtycke i studien. Journalföring. EKG-bedömning.  

Om kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare. Du ska ha erfarenhet av patientarbete och EKG-tolkning/övervakning samt kunskap i Hjärt och Lungräddning (HLR). Körkort är ett krav. Du behöver behärska svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av hjärtsjukvård som vikarierande läkare eller ST-läkare, alternativt  specialistläkare inom Kardiologi. Erfarenhet av forskningsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är en engagerad person som tycker om att arbeta i team och ser värdet i att använda hela teamets kompetens. Du vill bidra till en god arbetsmiljö för teamet och du månar om ett gott patientbemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2022-02-28
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7180
Kontakt
Vårdenhetsöverläkare, Sara Svedlund, 031 - 342 85 23
Sektionschef, Dritan Poci, 070 - 714 26 14
Facklig företrädare
SACO, Elin Svensson, 031 - 342 78 50
Publicerat 2021-11-08
Sista ansökningsdag 2021-12-22

Publicerad 2021-11-10

Ansök nu