Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Medicinkliniken söker läkare med specialistkunskap inom gastroenterologi

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

På Medicinkliniken i Västerås är vi i dagsläget sex gastroenterologer och tre ST-läkare inom gastrosektionen.
En av våra överläkare går nu i pension varför vi vill få dig som ny kollega!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare/överläkare inom gastroenterologi kommer du att arbeta med patientbesök på mottagning, skopier, konsultverksamhet och ansvar för inneliggande patienter på Blod-mag-tarmavdelningen. Utifrån din erfarenhet kan du komma att delta i primär- eller bakjour.

Om arbetsplatsen
Gastrosektionen är en del av Medicinkliniken. Vi har ett välfungerande gastro-team med erfarna sköterskor och dietist på mottagningen. På medicinmottagningen gör vi kapselenteroskopi och sigmoideoskopier. Vi har även ett gott samarbete med endoskopienheten/kirurgen där vi skoperar dagligen. Blod-magtarmavdelningen har ändamålsenliga lokaler med huvudsakligen enkelrum och gott om personalutrymmen. Till avdelningen finns knutet en dagvårdsavdelning där polikliniska behandlingar som dropp, parenteral nutrition, biologiskbehandling mm utförs. 

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter och neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och vi utbildar för närvarande ca 25 ST-läkare. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken och vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med toppresultat i SPUR-granskning 2019.

Om du är intresserad av forskning, finns goda möjligheter till detta – vi är i en aktiv fas att bygga upp en forskargrupp på kliniken för att utöka andelen forskningsaktiva. Vi samarbetar med Centrum för Innovation, Forskning och Utbildning i Regionen som utgör en del av den medicinska fakulteten vid Uppsala universitet.

Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist inom gastroenterologi. Meriterande är specialistkompetens även inom internmedicin och erfarenhet inom medicinsk akutverksamhet. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, hel- eller deltid.

Tillträde: efter överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Kontaktpersoner
Milena Sundstedt Verksamhetschef
021-17 37 04
milena.sundstedt@regionvastmanland.se

Alexander Krig
Läkarföreningen
021-17 30 00 (vxl)

Publicerad 2021-03-26

Ansök nu