Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Mödrahälsovårdsöverläkare till Kvinnokliniken, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Kvinnokliniken US

Kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping i samarbete med Lasarettet i Motala, arbetar med alla verksamhetsgrenar tillhörande kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar samt all typ av obstetrik. Det föds ca 2700 barn per år i Linköping och mödravården är organiserad inom kliniken. Inom mödrahälsovården i Linköping/Motala omhändertas cirka 3000 inskrivna gravida varje år och här arbetar cirka 65 medarbetare.

Kvinnokliniken med sina drygt 300 medarbetare, betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen, samt för cancerkirurgi även från Västmanland.

God kvalitet, noggranna rutiner och ständigt förbättringsarbete är viktigt för oss och vi är certifierade i kvalitet och miljö.

Vi söker dig som vill utveckla din specialistkunskap och motiveras av att vara en kunskapsresurs för andra!

Arbetsbeskrivning
I Östergötlands centrala och västra del finns fem barnmorskemottagningar. Som mödrahälsovårdsöverläkare ansvarar du för utbildning av studenter, läkare och barnmorskor i ämnen som rör mödrahälsovård. I din roll arbetar du med att upprätta, uppdatera och utvärdera verksamhetsmål för mödrahälsovården. Vi behöver din hjälp med och delaktighet i att bevaka den medicinska utvecklingen och att du håller dig uppdaterad angående förlossningsverksamhetens vårdprogram och utveckling.

Mödrahälsovårdsöverläkarna tillhör regionala styrgruppen för cervixcancerprevention och agerar sakkunniga i frågor som berör sexuell och reproduktiv hälsa och relevanta folkhälsofrågor. Som mödrahälsovårdsöverläkare jobbar du i team med en samordningsbarnmorska och två vårdenhetschefer. Din närmaste chef är verksamhetschefen vid Kvinnokliniken i Linköping och Du ingår i Kvinnoklinikens ledningsgrupp. I tjänsten ingår 50% klinisk tjänstgöring efter din kompetensprofil.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Utbildning och erfarenhet
Du som söker är specialistläkare inom gynekologi/obstetrik. Erfarenhet som mödrahälsovårdsöverläkare är meriterande. Du är intresserad av forskning och verksamhetsutveckling och är, överväger eller har redan, en forskarutbildning.

Personliga egenskaper
Ett helhetsperspektiv och ett aktivt kunskapssökande samt intresse för att arbeta i team med andra yrkesgrupper är viktiga grundförutsättningar för arbetet.

Vi tycker det är viktigt att du är flexibel, har lätt för att samverka och för att tänka övergripande. Du är bra på att arbeta självständigt samt att inhämta och förmedla kunskap. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/400
Kontakt Verksamhetschef Elizabeth Nedstrand, elizabeth.nedstrand@regionostergotland.se
Facklig företrädare Bo Tillander, Östergötlands läkarförening, bo.tillander@regionostergotland.se
Publicerat 2021-11-15
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Publicerad 2021-12-20

Ansök nu