torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Områdeschef till VO hjärt- och lungmedicin i Lund och Malmö

Region Skåne, Lund och Malmö

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till verksamhetsområde (VO) hjärt- och lungmedicin!

Är du en trygg ledare som vill utveckla hjärtsjukvården i Malmö och Lund? Då har du hittat rätt!

VO hjärt- och lungmedicin vid Skånes universitetssjukhus (Sus) har verksamhet i både Malmö och Lund. I verksamhetsområdet ingår sektioner för kranskärlssjukdom, hjärtsvikt och klaff, arytmi samt lung- och allergisjukdomar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en områdeschef till vårt verksamhetsområde som vill driva oss framåt och entusiasmera medarbetarna till fortsatt goda prestationer och resultat.

I rollen som områdeschef har du ett strategiskt fokus med ett övergripande ansvar för verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du blir närmsta chef för knappt 10 enhetschefer som arbetar inom både öppen och slutenvård. Ditt uppdrag kommer vara att leda det strategiska arbetet med fokus på rekrytering, processtänkande, effektivitet och verksamhetsutveckling. Vidare är en av dina största uppgifter som områdeschef att leda och motivera dina enhetschefer så att de kan utvecklas i sitt ledarskap. Vi tror på ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap där du som områdeschef har ett coachande förhållningssätt och förmåga att få andra att växa.

Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter när det gäller ytterligare kompetensutveckling inom ledar- och chefskap. Som områdeschef rapporterar du till verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med sektionscheferna och övriga stabsfunktioner. Tjänstgöringen är förlagd både i Lund och Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskole- eller universitetsutbildning. Du har tidigare ledar- och chefserfarenhet och erfarenhet av att arbeta inom sjukvården. Det ses som meriterande med erfarenhet av ledningsgruppsarbete och av att leda eller coacha andra chefer. Därutöver har du erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och motiveras av samarbete med andra verksamheter och utveckling av processer. Goda språkkunskaper i svenska krävs i både tal och skrift.

Som person är du driven och resultatinriktad och arbetar aktivt med att identifiera förbättringsområden och hitta lösningar. Du tar egna initiativ till utvecklingsarbete, följer upp och stöttar enhetscheferna aktivt i detta arbete. Tjänsten kräver att du med uthållighet och förmåga till överblick driver arbetet. Du har en tydlig kommunikationsstil och din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl internt som externt. I din roll vågar du ta ställning i viktiga frågor och agerar utifrån ett arbetsgivarperspektiv samt fattade beslut. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi planerar för intervjuer i vecka 41. Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

För facklig kontakt;
Rose-Marie Jensen Henningsson, Vårdförbundet, 046- 17 30 18
Yvonne Rundgren, Ledarna, Yvonne.Rundgren@skane.se
Ingalill Löfquist, Vision, 040-33 80 45, Ingalill.Lofquist@skane.se
Birte Nilsson, Kommunal, 040-33 79 27

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-28
Referensnummer: C155378

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner

Patrik Tydén, Tf verksamhetschef
046-17 10 08

Linda Grelte, Rekryterare (för frågor om rekryteringsprocessen)
046-275 27 18
linda.grelte@skane.se

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2023-09-18

Ansök nu