Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Överläkare/specialistläkare inom klinisk patologi till Laboratoriemedicin Västmanland, Västerås

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Är du legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk patologi? Vi söker dig som tillsammans med oss vill jobba mot våra gemensama mål mot mer effektiva och säkra flöden. Som ny medarbetare hos oss välkomnas du av en teamorienterad arbetsgrupp som hjälper varandra och tillsammans jobbar för patientens bästa. Du kanske är den vi söker?

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Som specialistläkare/överläkare har du i första hand ett stort medicinskt ansvar där du dels driver utvecklingen inom laboratoriet med hjälp av kollegerna och dels stöttar kollegerna i deras arbete och fortsatta kompetensutveckling. Du deltar även i de sedvanliga arbetsuppgifterna inom klinisk patologi, och om kompetens finns, även inom cytologi. Verksamheten har en fin tradition av fokus på kvalitet och service. Du rapporterar till verksamhetschefen. Vi har goda möjligheter till kompetensutveckling, utvecklingsarbete och möjlighet till klinisk forskning i samarbete med Centrum för innovation, forskning och utbildning (CIFU).

Om arbetsplatsen
Laboratoriemedicin Västmanland har drygt 200 medarbetare och omfattar laboratorieverksamhet inom specialiteterna Klinisk Kemi, Klinisk Mikrobiologi, Klinisk Patologi och Transfusionsmedicin. Vi bedriver verksamhet vid sjukhusen i Västerås, Sala, Köping samt Fagersta. Vi bemannar också laboratorierna på några familjeläkarenheter.

Klinisk patologi inom Laboratoriemedicin Västmanland ansvarar för den morfologiska diagnostiken inom Region Västmanland. Vi är sex överläkare, 1 specialist och fem ST-läkare. Arbetet är uppdelat i subspecialisering och några har forskningsanknytning genom Centrum för klinisk forskning (CKF). Inom verksamheten pågår en ständig utveckling vilket framöver bland annat kommer att innebära införandet av digital patologi och utveckling av molekylärbiologiska metoder.

Du välkomnas av en samarbetsvillig arbetsgrupp som har stort fokus på utveckling och stöttar varandra. När du kommer ny till oss tycker vi att det är viktigt att du kommer in i arbetet på ett bra sätt därför har vi en individuellt anpassade introduktion med tilldelad fadder.  

Vi erbjuder dig:

  • Goda möjligheter till kompetensutveckling, en bredd i ditt yrkesutövande, utvecklingsarbete och möjlighet till klinisk forskning.

  • Möjlighet till subspecialisering.

  • En trygg anställning och anställningsförmåner, läs mer om dina förmåner här.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk patologi. Har du erfarenhet som överläkare, har lednings- och/eller forskningserfarenhet ser vi det som meriterande.

Som person är du trygg, stabil och har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du noggrann och kvalitetsmedveten. I rollen som specialistläkare/överläkare leder och handleder du andra genom ett respektfullt och positivt förhållningssätt. Vi ser att du har ett intresse för undervisning och är tydlig i din kommunikation. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en kunskapsresurs för andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser att du har grundläggande datorkunskaper samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kontaktpersoner

Katarzyna Anna Rogoz
Verksamhetschef
021-17 66 94
katarzyna.anna.rogoz@regionvastmanland.se

Viktor Gill
Läkarförbundet
viktor.gill@regionvastmanland.se

Csaba Csaba Kindler
MLA
021-17 59 09
csaba.miklos.kindler@regionvastmanland.se

Publicerad 2022-05-02

Ansök nu