Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Överläkare/specialistläkare neurologi till Hallands Sjukhus

Region Halland, Kungsbacka

Ansök nu

Hallands Sjukhus, Medicinsk Specialistvård, Kungsbacka

Om arbetsplatsen
Hallands sjukhus omfattar akutsjukhusen i Halmstad och Varberg och vi bedriver även planerad verksamhet i Kungsbacka och Falkenberg. Vi har cirka 3 500 medarbetare som arbetar för att ge den bästa möjliga vården till hallänningarna och vi erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Våra medarbetare är nyckeln till att Hallands sjukhus har mycket goda resultat i många nationella mätningar och vi arbetar med ständiga förbättringar.

Kungsbacka är en av Sveriges mest expansiva kommuner med drygt 80000 invånare.

Hallands sjukhus Kungsbacka erbjuder specialistvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Inom sjukhuset finns mottagningar för medicinska specialiteter, öron- , näs- och hals, kirurgi, ortopedi, urologi, ögonsjukdomar, mödravård, gynekologi, barnmedicin och röntgen. Vidare finns en vårdavdelning för palliativ vård samt geriatrisk rehabilitering. Operationsavdelningen har huvudsakligen dagkirurgisk inriktning.

Medicinmottagningen i Kungsbacka består av specialistmottagningar inom neurologi, diabetologi & endokrinologi, lungmedicin, allergologi, kardiologi och hematologi. På mottagningen finns också dagsjukvård. Vårt mål är att erbjuda en personcentrerad vård där patientens vårdbehov är utgångspunkten för vårt arbete. Vi arbetar i multiprofessionella team tillsammans med våra patienter.

Om arbetet
Mottagningen för neurologi bygger på teamarbete med läkare, sjuksköterska och medicinsk sekreterare. Du kommer att ha egen självständig mottagning med ytterst god möjlighet att uppnå kontinuitet i vårdkontakten. I neurologiteamet, liksom på hela medicinmottagningen, erbjuder vi en arbetsplats med stora möjligheter att utveckla såväl verksamheten som dig själv. Ditt arbete inkluderar poliklinisk utredning och uppföljning av patienter med neurologiska sjukdomar. I dagsläget bemannas mottagningen av 2 läkare, 2 sjuksköterskor, undersköterska samt läkarsekreterare.

Sjukhuset erbjuder god tillgång till radiologi och mottagningens organisation medger god och nära kontakt med övriga specialistområden samt barnmottagningen. Det finns välfungerande rutiner vad gäller provtagning och dagsjukvård. Vi har även utrustning för EMG och ultraljudledd botulinumtoxinbehandling, programmering av vagusnervstimulatorer samt inställning av venrikelshuntar.

Vår strävan är att ha ett fullvärdigt team och vi har förutom ovanstående personalkategorier även tillgång till neuropsykolog, kurator, dietist, logoped, arbetsterapeut och fysioterapeut samt medicinsk fotvård.

Om dig
Vi söker dig som är specialist i neurologi med erfarenhet från mottagningsarbete, gärna med några års erfarenhet av självständigt arbete.

Du bör vara beslutskompetent, noggrann och ha intresse av forsknings- och utvecklingsarbete.

För att lyckas i rollen behöver du tycka om att arbeta med och för människor. Du är bra på att se helheten och tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Då du kommer att ha mycket egen mottagning ser vi även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation till patienter och anhöriga, men även till det egna teamet och dem, som vi samarbetar med.

Då våra patienter ofta är äldre och flera är multisjuka ska du ha lätt för att bygga upp och bibehålla förtroendefulla vårdrelationer med både patienter och närstående. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är "Halland - bästa livsplatsen" och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungsbacka
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/281

Kontakt
Eva Ellegård, läkarchef, 0300-56 50 00, vxl

Facklig företrädare
Facklig företrädare Hallands läkarförening via, växel nr: 0300-56 50 00

Publicerat 2020-08-17
Sista ansökningsdag 2020-10-31

Publicerad 2020-10-01

Ansök nu