Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Överläkare/specialistläkare till Akut- och Traumakirurgi

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Sahlgrenska, Akut buk och trauma

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning
Kirurgi Sahlgrenska omfattar tre slutenvårdavdelningar och en öppenvårdsenhet med tillhörande dagvårdsenhet. Drygt halva vårdytan används till akuta och oplanerade inläggningar och resterande del är tillgänglig för planerad vård. Verksamheten är indelad i fyra sektioner och har följande profilområden: akut- och traumakirurgi, endokrin- och sarkomkirurgi, bröst- och melanomkirurgi och övre gastrointestinal kirurgi.

Sektionen Akut buk och trauma består av ett ungt team med höga ambitioner. Organisationen är under förändring där det akuta patientflödet tar större plats. En del av en av våra slutenvårdsavdelningar utgörs av Traumavårdsenheten (TVE) som består av sex intermediärvårdplatser med ökade övervakningsmöjligheter där traumapatienter med ökat observationsbehov vårdas.

Verksamheten omfattas av Sahlgrenska Universitetssjukhusets gemensamma vision och mål innebärande att verksamheten ska bedriva sjukvård, forskning, utveckling och utbildning med högsta kvalitet. Respekt för patienter och anhöriga, medarbetare och studenter, delaktighet, ansvarstagande och jämställdhet ska prägla verksamheten.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär omhändertagande av patienter med akut kirurgisk åkomma eller svåra traumatiska skador. Arbetet är förlagt till såväl kontorstid som jourtid och man förväntas ingå i jourverksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också undervisning av medicine kandidater och läkare under utbildning. Forsknings- och utvecklingsarbete utgör en naturlig del av verksamheten och man förväntas delta aktivt i detta arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare i allmänkirurgi med brinnande intresse för akut- och traumakirurgi. Meriterande är erfarenhet av traumakirurgi och forskning. Som akut- och traumakirurg handlägger du patienter med ett mycket varierande sjukdoms- och skadepanorama. Verksamheten bygger på teamarbete och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/5394

Kontakt
Sektionschef, Karin Sillén, 031 - 342 83 97

Facklig företrädare
SACO, Simon Pålsson, 031 - 342 84 30

Publicerat 2020-11-10
Sista ansökningsdag 2020-12-31

Publicerad 2020-11-16

Ansök nu