Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Överläkare till Rättspsykiatriska regionkliniken

Region Östergötland, Vadstena

Ansök nu

Rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena (RPR) söker nu dig som vill vara med och utveckla en god rättspsykiatrisk vård. Alla vårdavdelningar har fräscha lokaler i vårt nybyggda sjukhus. Vi bedriver högspecialiserad rättspsykiatrisk slutenvård med personal som har bred kompetensprofil.

Vi har ett länsövergripande, regionalt och nationellt uppdrag där vi ansvar för slutenvård av personer överlämnade av domstol till rättspsykiatrisk vård och tvångsvård av psykiskt sjuka patienter från kriminalvården, arrester och psykiatrienheter. Flera av våra insatser sker i samverkan med andra vård- och samhällsaktörer, såsom domstolar, kriminalvård, polis, primärkommuner samt vårdgrannar inom regionsvärlden. Vi har cirka 190 medarbetare och 86 slutenvårdsplatser. Inom kliniken finns 6 vårdenheter, öppenvård, utredning- och behandlingsenhet samt administration.

Om Vadstena

 •  Staden är tillräcklig liten för att erbjuda trygghet, men erbjuder bra fritidsmöjligheter inom idrott (simhall, ishall, fotboll, handboll m.m.), kultur (bibliotek, kulturskola, teater).

 • Det finns förskola, nattis (!) och grundskola i staden och kliniken kan eventuellt vara behjälplig med kontakter.

 •  Goda möjligheter med kollektivtrafik.

 • Pendlingsavstånd Linköping/Jönköping. 

 • Flygplats i Linköping som trafikerar via Amsterdam till hela världen.

Vi erbjuder

 • Mentorskap inom professionen.

 • Kompetenta kollegor.

 • Möjlighet att delta i forsknings och utvecklingsarbete.

 • Möjlighet till distansarbete.

 • Generöst friskvårdsbidrag.

 • Tillgång till personalgym/träningslokal.

Vill du ha referenser om arbetsplatsen kan vi erbjuda kontakt med en eventuellt blivande kollega.

Vill du veta mer om vår verksamhet, se gärna vår film.

Arbetsbeskrivning
Överläkare för 2 vårdavdelningar i för närvarande säkerhetsklass 2. En intagnings- och observationsavdelning samt en vårdavdelning. Avdelningarna har 8 respektive 12 vårdplatser. Tillsammans med övriga specialister vid kliniken ingår också att stödja kollegor vid kortare frånvaro.

I uppdraget kan vid överenskommelse jouruppdrag som är samorganiserat med allmänpsykiatrin, Psykiatriska kliniken i Motala.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitima.

Utbildning och erfarenhet
Specialistläkare psykiatri med erfarenhet av tjänstgöring inom psykiatrisk slutenvård samt erfarenhet av tvångsvård, gärna också erfarenhet av rättspsykiatrisk vård.

Vid intresse kan kompetensutveckling/vidareutbildning vara möjlig, kliniken strävar efter att ha specialistkompetens i rättspsykiatri.

Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som bidrar positivt till teamet. Det gör du genom att lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Som person är du stabil och har lätt för att anpassa ditt arbetssätt när omständigheterna så kräver det. Du är en person som arbetar bra tillsammans med andra, har en positiv inställning till verksamheten och förmåga att arbeta effektivt.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Publicerad 2022-08-01

Ansök nu