lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Psykiater till ätstörningsmottagning samt högspecialiserad avdelning för ätstörningar Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningsmottagning Högsbo

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi söker en specialistläkare till vår ätstörningsmottagning för vuxna i Högsbo samt till vår högspecialiserade avdelning för ätstörningar som startar i november 2023.

För närvarande är mottagningen och vår avdelning belägna på Högsbo sjukhus. Vi har även en dagsjukvård belägen i samma byggnad som avdelningen och mottagningen. Tillsammans utgör dessa tre enheter en välfungerande vårdkedja.

Avdelningen har fått det nationella uppdraget att bedriva högspecialiserad vård för patienter med ätstörningar och nu pågår planeringen för uppstart som en högspecialiserad avdelning under november 2023.

Psykiatri Affektiva som klinik ansvarar för vård och behandling av patienter med förstämningssyndrom (inklusive bipolär sjukdom), neuropsykiatri (inklusive ADHD och autism), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom (inklusive PTSD och tvångssyndrom).  

Vad kan vi erbjuda dig?

Om du är intresserad av forskning finns goda möjligheter att tillgodose detta. På vår mottagning arbetar en kombinationsanställd professor, som är specifikt knuten till vårdkedjan och bedriver forskning på patientgruppen samt arbetar kliniskt på mottagningen.

Kliniken har även en egen FoUU-enhet samt har ett aktivt samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring.

Vid behov kan vi hjälpa till med bostad i Göteborg. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett nära samarbete med mottagningens behandlare samt  enhetschef. På mottagningen arbetar sjuksköterskor, psykologer, rehabkoordinator och kurator samt en professor. Även ST-läkare i psykiatri samt underläkare arbetar i perioder på mottagningen.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat: 

  • Bedömning av remisser till mottagning och avdelning.

  • Behandling av patienter med anorexia nervosa och bulimia nervosa.

  • Utbildning och handledning av ST-läkare, AT-läkare, underläkare och läkarstudenter.

  • Utveckling av vården på enheten samt utvecklingsarbeten på kliniken.

  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling.

  • Delta i klinikens jourverksamhet.

Om dig

Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri. Det är önskvärt om du har någon erfarenhet avseende arbete med ätstörningspatienter antingen i öppenvård eller heldygnsvård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2023/183

Kontakt
Läkarchef Antonio Gonzalez, 070-7643399
Verksamhetschef Mathias Alvidius, 076-0501507

Facklig företrädare
Västra Götalands läkarförening Kajsa Fahlström, 072-2047129

Publicerat: 2023-01-10
Sista ansökningsdag: 2023-02-25

Publicerad 2023-01-20

Ansök nu