Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Psykiater till ny affektiv mottagning, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Den 5 september öppnar vi vår nya affektiva mottagning på kliniken. Psykiatri Affektiva har subspecialiserat sin öppenvård och den nya mottagningen kommer att ha Göteborg som upptagningsområde. Mottagningen kommer att arbeta med patienter med olika affektiva tillstånd såsom depressioner, ångesttillstånd, PTSD (Posttraumatiskt Stressyndrom) och OCD.

Vi söker nu en specialistläkare till den nya mottagningen där du kommer att ingå i ett team om två specialistläkare, två sjuksköterskor, två psykologer, en kurator samt en fysioterapeut och en arbetsterapeut. Det kommer att finnas totalt fyra stycken affektiva team på mottagningen.

Teamet arbetar med strukturerade bedömningsinstrument i utrednings- och behandlingsprogram.

I den affektiva vårdkedjan kommer mottagningen att ha ett nära samarbete med heldygnsvården där de psykiatriska avdelningarna är belägna på Östra sjukhuset och på Sahlgrenska sjukhuset.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende affektiva tillstånd

  • Ansvara för patienternas behandling och uppföljning

  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling

  • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare och läkarstudenter

  • Delta i utvecklingsarbete på enheten

  • Delta i klinikens jourlinje

Utvecklingsmöjligheter
Om du är intresserade av forskning finns goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet (Forskning, Utveckling, Utbildning) och ett FoU-råd. Det föreligger ett aktivt och nära samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. På kliniken arbetar tre professorer som har kombinationsanställning avseende kliniskt arbete och forskning.

Om dig
Du som söker ska vara specialistläkare i psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med affektiva tillstånd. Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster lokalt, regionalt och nationellt. Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Att ingå i vår nya affektiva mottagning kommer att erbjuda ett utvecklande arbete.

Vi kan vid behov hjälpa till med bostad i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4726
Kontakt
Läkarchef, Antonio Gonzalez, 070-7643399
Verksamhetschef, Mathias Alvidius, 076-0501507
Facklig företrädare
Västra Götalands läkarförening SU, Hanna Kataoka, 072-5188969
Publicerat 2022-06-01
Sista ansökningsdag 2022-07-06

Publicerad 2022-06-03

Ansök nu