Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Psykiaterkonsult gentemot Primärvården till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Affektiv mottagning 1

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Då vår psykiaterkonsult nu går i pension söker vi specialistläkare/överläkare till vår konsultfunktion gentemot primärvården. Arbetet består i att träffa patienter på remiss från distriktsläkare där en konsultativ bedömning önskas vanligtvis kring differentialdiagnostik och/eller farmakologisk konsultation - rådgivning. Du har också telefonrådgivning gentemot distriktsläkare.

Du träffar patienter fysiskt eller digitalt. Konsultationsarbetet berör patienter från primärvården med affektiva tillstånd. Fysiskt har du ditt kontor på den allmänpsykiatriska mottagningen på Rullagergatan 5 i Gamlestaden där det för övrigt bedrivs traditionell psykiatriskt mottagningsarbete

Som kollega hos oss arbetar du både självständigt parallellt med erfarna kollegor på mottagningen.

Vad kan vi erbjuda dig?

Om du är intresserade av forskning finns goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet samt FoU-råd. Det föreligger ett aktivt och nära samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. På kliniken arbetar tre professor som har kombinationsanställning avseende kliniskt arbete och forskning..

Arbetsuppgifter

Göra psykiatriska konsultbedömningar och rådgivning på patienter som har sin kontakt på vårdcentralen. Detta kan ske fysiskt och eller digitalt.

Ha avsatta telefontider för konsultation till distriktsläkare.

Om dig

Du som söker ska vara specialistläkare i Psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med affektiva tillstånd.

Arbetet bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens. Du kommer att vara klinikens kontakt mot primärvården.

Vi kan vid behov hjälpa till med bostad i Göteborg.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/8545

Kontakt
Läkarchef Antonio Gonzalez, 070-6784066
Verksamhetschef Mathias Alvidius, 076-0501517

Facklig företrädare
Västra Götalands läkarförening, Hanna Kataoka, 031-3421000

Publicerat: 2022-10-28
Sista ansökningsdag: 2022-12-31

Publicerad 2022-11-01

Ansök nu