Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Regional studierektor för läkare till Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Koncernkontoret, Koncernstab HR, VGR-akademin

Beskrivning

Är du intresserad av läkares utbildning? Hur den ser ut idag och hur den kommer att se ut i framtiden?

Vi söker dig som är specialistkompetent läkare med intresse för utbildningsfrågor och god kunskap om samt erfarenhet av att arbeta med frågor som rör läkares utbildning. Vi står nu inför den största reformen av läkares utbildning på 50 år. Läkarprogrammet blir 6-årigt och legitimationsgrundande och bastjänstgöring (BT) införs från juli 2021. Allmäntjänstgöringen finns kvar men kommer successivt att fasas ut.

I VGR har vi en regional studierektorsorganisation för läkare under utbildning. På varje sjukhusförvaltning finns en förvaltningsövergripande studierektor och på Koncernkontoret finns en regionövergripande studierektor som håller ihop arbetet.

Vår nuvarande regionala studierektor kommer att avsluta sitt uppdrag under sommaren 2021 och vi söker nu en efterträdare.

Tjänsten är placerad vid Koncernstab HR, VGR Akademin, som är en del av Koncernkontoret och som ansvarar för regiongemensamma arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kompetensutveckling och utbildningsuppdrag samt strategiskt arbete för att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Som regional studierektor har du som uppgift att samordna arbetet med implementeringen av den nya läkarutbildningen i VGR, hålla dig uppdaterad med nationella riktlinjer och utvecklingen i andra regioner.

Att tydliggöra och stärka utbildningsuppdraget är en strategiskt viktig fråga för den framtida kompetensförsörjningen och du kommer därför också att arbeta med frågor som gäller det framtida behovet av specialistläkare för att utjämna eventuella regionala brister inom olika specialiteter eller skillnader i utbildningskvalitet.

I dina uppgifter ingår att bidra till att regiongemensamma beslut som rör läkares utbildning implementeras, att utveckla handledning och pedagogiska metoder mm samt vara ett stöd till de förvaltningsövergripande studierektorerna.

Du kommer att ingå i olika regionala grupperingar; bland annat Regionala Fortbildningsrådet för specialistläkare och Medi-sam utbildning som bereder samverkansfrågor mellan VGR och Göteborgs universitet gällande ALF-avtalet.

Du kommer också ha nära samverkan med HR-chefer och ledningsgrupper, enheten för kompetensförsörjning och arbetsvillkor inom Koncernstab HR samt med Koncernstab Hälso- och sjukvård inom Koncernkontoret.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://insidan.vgregion.se/min-anstallning/formaner/

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistkompetent läkare med handledar- och ledarskapsutbildning, som har erfarenhet av arbete som studierektor samt intresse för och kunskaper i pedagogik. Du ska ha god kännedom om de regler och föreskrifter som styr läkares utbildning efter läkarexamen.
Du behöver också ha god kunskap om VGRs organisation och ett brett kontaktnät, både regionalt och nationellt.

Som person har du hög integritet, är strukturerad, har god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Arbetet ställer krav på initiativkraft, förmåga att arbeta självständigt och att kunna skapa och upprätthålla goda relationer över tid.

Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete samt ledningsansvar är meriterande.

Vem är du?
Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.

  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.

  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Uppdraget är tidsbegränsat på två år och är på heltid, men annan sysselsättningsgrad kan diskuteras. Det är också möjligt att tillsätta två studierektorer på halvtid så du delar uppdraget med en kollega. Din geografiska placering kan variera men vi förutsätter att du kan vara 1 - 2 dagar i veckan på VGR Campus Nya Varvet, i Västra Frölunda. Resor inom främst Västra Götaland ingår.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, deltid kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/4261
Kontakt Eva Lundh, verksamhetschef, 070-245 75 46, eva.lundh@vgregion.se
Facklig företrädare SACO: Christina Sjöberg,, 0768-30 18 90, christina.a.sjoberg@vgregion.se
Publicerat 2021-07-01
Sista ansökningsdag 2021-08-16

Publicerad 2021-07-05

Ansök nu