Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Sektionschef till Barnhjärtcentrum, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 1, Barnhjärtcentrum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Arbetsuppgifter
Barnhjärtcentrums sektionschef leder den barnkardiologiska verksamheten, arbetet sker tillsammans med avdelningschef och vårdenhetschefer för avdelningen, dagsjukvården och mottagningen. Sektionschefen är direkt underställd verksamhetschefen för Barnhjärtcentrum som har det övergripande lednings- och medicinska ansvaret för verksamheten.

Sektionschefen har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för läkargruppens 15 barnkardiologer. Sektionschefen har det övergripande medicinska-, lednings- och utvecklingsansvaret för den barnkardiologiska vården på Barnhjärtcentrum. Uppdraget som sektionschef är kopplat till klinisk tjänstgöring. 

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom barn- och ungdoms kardiologi. Utbildning i ledarskap och/eller erfarenhet av förändringsarbete, forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande. Akademisk bakgrund såsom magister-, master- eller forskarutbildning och chefserfarenhet är meriterande. Sektionschefen är en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med ett gott samarbetsklimat. Vi värdesätter förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna samt förmåga att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Beskrivning av verksamheten
Inom Barnhjärtcentrum, bedrivs högspecialiserad region-och rikssjukvård för barn och ungdomar med medfödd eller förvärvad hjärtsjukdom. Vår verksamhet är ett av Sveriges två centra med uppdraget nationell högspecialiserad vård i barnhjärtkirurgi inklusive hjärttransplantationer. Vården bedrivs i nära samverkan med olika specialister inom barnintensivvård, barnfysiologi, barnradiologi, fostermedicin, neonatologi och vuxenkardiologi. Vi har nyligen flyttat in i nya, moderna lokaler med avancerad medicinsk teknik. 

Hjärtat i vår verksamhet är vårdavdelningen där vi har 16 vårdplatser. Vi utför årligen cirka 250 hjärtoperationer. Övriga sektioner inom enheten är kateterverksamheten som utför cirka 250 ingrepp, varav hälften är diagnostiska och hälften är interventioner. Vi har en mottagningsverksamhet med cirka 3700 besök per år. Därutöver finns en ultraljudsverksamhet, fosterhjärtmottagning, dagvård och arytmiverksamhet inklusive pacemakermottagning och ablationer. Vi har täta kontakter med de 20-tal kliniker som remitterar patienter till oss för ingrepp och utredningar och samarbetar även med andra barnkardiologiska centra i Sverige och övriga Norden. Vi har ett stort utbildningsuppdrag för läkarstudenter och ST-läkare. 

Verksamhetens enheter, med cirka 100 medarbetare, arbetar kontinuerligt med forskning, kvalitetsutveckling, patientsäkerhet och utbildning för att ständigt utveckla arbetssätt och vårdprocesser för att kunna erbjuda en barnhjärtsjukvård av hög internationell klass. På Barnhjärtcentrum erbjuder vi utvecklande arbetsuppgifter i en modern och stimulerande miljö med goda möjligheter att bedriva forskning och utveckling.

För mer information titta gärna på denna film.

Villkor
Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen. Vi erbjuder utbildning och utveckling inom ramen för Sahlgrenska universitetssjukhusets och Västra Götalandsregionens chefsutvecklingsprogram.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2796
Kontakt Verksamhetschef, Mats Synnergren, 031- 343 66 80
Facklig företrädare SACO, Katarina Lannering, 031-343 89 81 och 070- 625 10 52
Publicerat 2021-04-28
Sista ansökningsdag 2021-05-25

Publicerad 2021-05-03

Ansök nu