Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sektionschef till Intensivvårdsavdelningen, ANOPIVA US, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

ANOPIVA

Anestesi-, operations- och intensivvårdskliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (ANOPIVA) inom Sinnescentrum (SC) är sjukhusets största klinik. Vi bedriver operationssjukvård, postoperativ vård, intensivvård, sterilteknisk verksamhet samt extern anestesi- och barnsmärtverksamhet. Intensivvårdsavdelningen (IVA) vårdar cirka 800 patienter per år, medan vi genomför 25 000 operationstimmar. På ANOPIVA arbetar drygt 500 medarbetare.

Kliniken vilar på ett fundament av fyra delar- Patientfokus, Medicinsk kvalitet/Patientsäkerhet, Forskning och Arbetsglädje. Verksamheterna präglas av den gemensamma värdegrunden som innebär att medarbetarna tillsammans visar respekt för patienter och varandra, tar ansvar och främjar ett gott samarbete.

Är du anestesiolog och vill arbeta som sektionschef på IVA?

Arbetsbeskrivning
ANOPIVA kliniken är uppdelad i fyra sektioner; Operation Nord, Operation Syd, Intensivvårdsavdelningen samt Steriltekniska enheten. Vi söker en medicinsk chef och ledare med engagemang och vilja att utveckla IVA för framtiden. I uppdraget ingår personal-, arbetsmiljö- och ekonomiskt ansvar för specialistläkare knutna till denna sektion. Sektionschefen har det medicinska ansvaret för den verksamhet som bedrivs på sektionen. Du är direkt underställd verksamhetschefen. I det interna ledningsarbetet ingår du i klinikens ledningsgrupp. Du kommer ha ett nära samarbete med de tre vårdenhetschefer som har personalansvar för övriga medarbetare på Intensivvårdsavdelningen samt med övriga sektionschefer på kliniken.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är överläkare inom anestesi/intensivvård och som har tidigare ledarerfarenhet eller önskar utveckla din ledarskapskompetens. Du tycker om att arbeta kliniskt och har en stor klinisk bredd med fokus på intensivvård. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens, samt främja ett gott samarbetsklimat inom och utom kliniken. Du är intresserad av driva verksamheten framåt och har en förmåga att entusiasmera dina medarbetare. Forskningserfarenhet och tidigare erfarenhet som chef är meriterande, likaså chefs- eller ledarskapsutbildning. Av stor vikt är egenskaper som engagemang, öppenhet och samarbetsförmåga.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt samt förmåga att förhålla dig på ett sätt som är situationsanpassat. Vi erbjuder dig ett uppdrag som chef för en verksamhet som är diversifierad varför god organisationsförmåga, förmåga att strukturera och samarbeta är ett krav. Du har en god kommunikativ förmåga och visar prov på ett gott omdöme gentemot både patienter, anhöriga och dina kollegor. Vi söker dig som kan driva det medicinska arbetet på sektionen framåt och fungera som en kunskapsresurs för andra.

Anställning och information
Anställningen är ett 4-årsförordnande som sektionschef med en tillsvidareanställning i grundprofessionen. Tjänsten kombineras med klinisk tjänstgöring och består av 50 % kliniskt arbete samt 50 % administration. 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/425
Kontakt
Anna Oscarsson Tibblin, +46101032980
Peter Andersson, +46101033655
Facklig företrädare
Facklig representant Läkarförbundet är Josip Azman, josip.azman@regionostergotland.se
Publicerat 2021-11-17
Sista ansökningsdag 2021-12-19

Publicerad 2021-11-23

Ansök nu