Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Sektionschef till lungmedicin, Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Lungmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker sektionschef till lungmedicin med uppdrag att utveckla och leda med fokus på medicinsk kvalitet, patientnytta och nöjda medarbetare.

Om verksamheten
Lungsektionen består av en stor öppenvård som bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad vård. Hos oss vårdas patienter med hela spektrat av lungmedicinska diagnoser och behov; utredning och behandling av lungcancer, interstitiella lungsjukdomar, cystisk fibros, lunginfektioner, sömnapné och underventilering, patienter inför och efter lungtransplantation m fl. Vi har ett komplett sömnlaboratorium samt en väl utvecklad lungdiagnostisk enhet där i stort sett samtliga lungdiagnostiska undersökningar samt interventioner kan utföras. Från januari i år finns våra slutenvårdspatienter på gemensam Lungmedicin och Invärtesmedicinavdelning 19/32.

Lungmedicin har utöver samarbete med allergologen och KOL-centrum också ett nära samarbete med thoraxradiologi, thoraxkirurgi, allmän onkologi, intensivvård och infektion.

Vi har en livaktig forskningsverksamhet, dels i egen regi men också i samarbete med andra, exempelvis Klinisk Prövningsenhet och externa aktörer.

Vi har ett omfattande konsultuppdrag på samtliga Sahlgrenskas tomter och bemannar den medicinska delen av lungtransplantationsverksamheten. Vi har egen primär- och bakjourslinje.

Lungmedicin ingår i verksamhetsområde lungmedicin, allergologi och palliativ medicin, område 6, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. I verksamhetsområdet ingår lungmedicin (öppen- och slutenvård), KOL-centrum, Allergisektionen (öppenvård), Palliativa sektionen (slutenvård, avancerad sjukvård i hemmet, hospice), kuratorer, neurologopeder och en stor administrativ enhet. Verksamheten är placerad på alla Sahlgrenska Universitetssjukhusets fyra tomter men lungmedicin finns primärt på Sahlgrenskatomten.

Arbetsbeskrivning
Som sektionschef har du en unik möjlighet att påverka framtidens lungmedicinska vård genom att leda och utveckla medarbetare och verksamhet. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och företräder verksamhetsområdet och sektionen som arbetsgivare med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för ca 35 läkare. Du har ett nära samarbete med vårdenhetscheferna inom öppen- och slutenvård inom lungmedicin samt enhetscheferna för administrativa enheten och kuratorerna.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans utvecklar vi ledningsgruppsarbetet. Ditt chefsuppdrag kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring där tid för chefsuppdraget kommer att prioriteras.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar stort på chef- och ledarskap, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför utvecklingsmöjligheter, ledarskapsutbildning, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss!

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill delta i och driva utvecklingen av lungmedicin och har ett genuint intresse av ledarskap, tycker om att coacha andra, bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet och gärna erfarenhet av förändrings/lednings/utvecklingsarbete. Du är läkare med specialistkompetens inom lungmedicin och/eller annan närliggande specialitet. Dubbelspecialitet är meriterande liksom forskarutbildning/disputation/docentur och undervisningserfarenhet.

Du är en tydlig ledare som genom öppenhet, dialog och god samarbetsförmåga bidrar till att leda verksamheten framåt. Du har en god analytisk förmåga och kan tillämpa en helhetssyn på verksamheten och främja ett klimat som låter medarbetaren utvecklas till gagn för patienten. Du sätter kunskap högt och ser att livslångt lärande gäller för både dig själv och dina medarbetare. Du är bra på att hitta lösningar för både daglig verksamhet och långsiktiga mål.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Vi önskar således att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatinriktad samt att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets.

Vi följer chefsrekryteringsprocessen inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset i och som en del av urvalsprocessen kan testning vid regionens Center för chefsrekrytering förekomma. Tider för testning är bokade den 30 mars.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/836

Kontakt
Verksamhetschef, Charlotte Widell, 072- 206 17 15

Facklig företrädare
Saco, Britt-Marie Eldh , 031- 342 78 54
Vision Niki Blomqvist , 070- 082 47 24

Publicerat 2021-02-08
Sista ansökningsdag 2021-03-09

Publicerad 2021-02-18

Ansök nu