lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sjukhusdirektör till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet. Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med 56 000 medarbetare. Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen.

Västra Götalandsregionen har ansvar för och bedriver verksamhet främst inom fyra övergripande områden; hälso- och sjukvård, regional utveckling inklusive miljö, kollektivtrafik och kultur. Västra Götalandsregionen representerar tillsammans med länets 49 kommuner cirka 17 procent av Sveriges befolkning.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är Sveriges största sjukhus och ett av de större universitetssjukhusen i Europa. Här finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Samtidigt är omtanken och omvårdnaden om patienten sjukhusets främsta fokus.

Med över 17 000 medarbetare drivs verksamheten i Göteborg med kranskommuner: Sahlgrenska sjukhuset, Mölndals sjukhus, Östra sjukhuset med Drottning Silvias barnsjukhus, Högsbo sjukhus och Rågården. Dessutom finns Sahlgrenska Universitetssjukhuset på flera öppenvårdsmottagningar runtom i stan.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset omsätter omkring 20 miljarder kronor.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har tre huvuduppgifter:

  • ge länssjukvård till invånarna i främst Storgöteborg

  • ge högspecialiserad vård till invånarna i Västra Götaland och i övriga riket

  • bedriva forskning, utveckling och undervisning

Som sjukhusdirektör rapporterar du direkt till regiondirektören och är en del av VGR:s koncernledning för hälso- och sjukvård. Du har ett nära och förtroendefullt samarbete med presidie och styrelse.

Du har ett strategiskt fokus på ledning och styrning med perspektivet ”Det goda livet” och har ett ansvar för ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen och målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vidare skall sjukhusdirektören ansvara för:

  • Att utveckla arbetet och organisera verksamheten på ett sätt som främjar samarbeten och arbetsformer för att nå målen kring omställning, kompetensförsörjning, tillgänglighet och hög kvalitet – såväl inom Sahlgrenska som regionen i övrigt

  • Att ge chefer organisatoriska förutsättningar för att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö

  • Att leda den dagliga verksamheten och verka för ökad verksamhetsutveckling genom alla led, skapa förutsättningar för utvecklingsinitiativ inom organisationen

  • Att löpande utveckla ledningsgruppens arbete

  • En nära och utvecklingsorienterad samverkan med Sahlgrenska Akademin och övriga relevanta forsknings- och utvecklingsinstitut

  • Att verka för att utveckla samarbetet med externa parter inom exempelvis andra regioner och internationella samverkansorgan

  • Representera Sahlgrenska Universitetssjukhuset i olika forum såväl internt som externt.

Dina kvalifikationer
Att vara sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets mest komplexa ledaruppdrag. För att lyckas behöver du ha bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla en stor och komplex verksamhet genom andra chefer och ledningsgrupper.

Du har medicinsk bakgrund och god förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag. Du har akademisk examen och forskarbakgrund är meriterande. Erfarenhet av politisk styrd organisation, förändringsledning, och komplexa transformationsprojekt samt vana att företräda en verksamhet som är mediabevakad är viktig för rollen.

Personlighet och ledarstil
Du är en utvecklingsorienterad ledare med helhetssyn och har ett tillitsfullt, coachande och inkluderande ledarskap med förmåga att såväl delegera som följa upp. Du kan entusiasmera medarbetare och ledningsgrupp i att driva och genomföra utvecklingsarbete. För att lyckas i rollen behöver du vara tydlig, kommunikativ, prestigelös och lyhörd samt ha en förmåga att skapa förtroendefulla relationer i och utanför organisationen. Du har som drivkraft att vilja att påverka och se resultat. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder VGR som arbetsgivare
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda yrkesmässiga och personliga utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Intresseanmälan och frågor
I denna rekrytering samarbetar Västra Götalandsregionen med Maquire. För mer information kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Gunilla Thulin, 0735-499900 gunilla.thulin@maquire.se eller Per Synnes, 070-299 15 30, per.synnes@maquire.se.

Arbetsgivare kontakt
Regiondirektör Håkan Sandahl - 0735 - 92 94 79
HR-direktör Marina Olsson0706 – 30 58 57

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige

Referensnummer: 2023/337
Kontakt: Håkan Sandahl, regiondirektör, 073-592 94 79
Marina Olsson, HR-direktör, 070-630 58 57
Facklig företrädare: Vision: Maria Jakobsson, maria.th.jakobsson@vgregion.se
Kommunal: Anders Wallenius, anders.wallenius@vgregion.se
Ledarna: Lone Dockered, lone.dockered@vgregion.se
SACO: Christina Sjöberg,, christina.a.sjoberg@vgregion.se
SACO: Gunilla Rehn, gunilla.rehn@vgregion.se
Vårdförbundet: Martin Håland, martin.haland@vgregion.se

Publicerad: 13 januari 2023
Sista ansökningsdag: 5 februari 2023

Publicerad 2023-01-16

Ansök nu