Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sjuksköterskor till vuxenpsykiatrisk avdelning 91, Region Västmanland

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Just nu händer det mycket hos oss inom Vuxenpsykiatrin. På avdelning 91 befinner vi oss nu i en expansiv fas som innebär utökat antal vårdplatser och fler allmänpsykiatriska diagnoser och vi behöver därför förstärka vårt team med fler sjuksköterskor. Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete där du har en betydelsefull roll och dessutom stor möjlighet att få vara med och påverka olika rutiner och arbetssätt. Låter detta spännande? Läs gärna mer för att lära känna oss bättre!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska hos oss på avdelning 91 välkomnas du till en stimulerande arbetsplats, som tillsammans med beroendemottagningen hör till sektion Beroendevård. Vi är en del av den högspecialiserade vården som tillhör vuxenpsykiatrin Västmanland. Som sjuksköterska har du en central roll som arbetsledare och är omvårdnadsansvarig för patienten. Du ingår i ett team tillsammans med andra sjuksköterskor, skötare, läkare, psykolog, kurator och en samordnare.

Du har in- och utskrivningssamtal och dokumenterar i journalsystemet Cosmic. I din roll ingår mycket samverkan med socialtjänsten då vi har bl.a. planerade inläggningar. Samverkan med socialtjänst är en del i det dagliga arbetet och sker även med psykiatrisk öppenvård, primärvård och kommunala verksamheter. Du blir lite av "spindeln i nätet" där vi tillsammans med vår samordnare/kurator syr ihop helheten för patienten med fokus på en säker hemgång.

Hos oss arbetar du med kombinationen av beroende- psykiatri- och somatisk vård och vi lägger stor vikt vid meningsfulla möten och motiverande samtal.   

Vi erbjuder dig:

  • För dig som är helt ny i yrkesrollen erbjuder vi "Region Västmanlands introduktionsår för sjuksköterskor". Syftet med introduktionsåret är att underlätta övergången från utbildning till yrkesrollen som sjuksköterska och är ett komplement till avdelningens egen introduktion. Vi lägger stor vikt på introduktionen till avdelningsarbetet. 

  • Ständig kompetensutveckling. Vi erbjuder möjligheter till både intern och extern utbildning. När du jobbat hos oss minst ett år har du möjlighet att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska inom psykiatri på Mälardalens högskola med bibehållen lön.

  • Möjlighet att vara med att utveckla framtidens beroendevård utifrån ny forskning och evidens.

  • Möjlighet att påverka dina arbetstider, under en begränsad period kommer helgtjänstgöring att bli möjlig.

  • Dagliga fina möten med de mest utsatta i samhället, där varje minut kan göra skillnad i en människas liv.

Om arbetsplatsen
Vi är en allmänpsykiatrisk akutavdelning med beroendeinriktning och arbetar främst med abstinensbehandling av patienter med samsjuklighet, psykiatri och beroende. En förutsättning för en högkvalitativ och patientsäker abstinens-behandling är ett nära samarbete med Beroendecentrum Västmanland samt övriga öppenvårdsmottagningar i länet.

Avdelning 91 är en länsgemensam verksamhet för de svåraste patienterna vad gäller aktivt missbruk/aktivt beroende och/eller annan psykisk sjukdom eller somatisk sjukdom. 

Vi behöver nu stärka vår personalgrupp och befinner oss i ett expansivt skede och förändring på grund av att vi har utökat till 12 vårdplatser och fler allmänpsykiatriska diagnoser. 

Du välkomnas till en ny och prestigelös arbetsgrupp där vi tar tillvara på varandras yrkeskunnande och erfarenhet. Vi behöver nu förstärka vårt team med nya arbetskamrater som tillsammans med oss vill vara med och utveckla en ny verksamhet.

Klicka här för att se hur det är att jobba inom vuxenpsykiatrin i Region Västmanland!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett stort intresse av att arbeta med allmänpsykiatriska diagnoser och beroende- och missbruksproblematik. Specialistutbildning i psykiatri och/eller MI-utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatri och särskilt från arbete med beroende- och/eller missbruksproblematik. Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat i journalsystemet Cosmic.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter, kan snabbt ändra ditt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Som person är du trygg, stabil och har en god självinsikt. Självklart har du även lätt för att samarbeta.

Anställningsvillkor
4 st tillsvidare, heltid. Du jobbar på schema där man jobbar varannan helg eller två av fem helger. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 27 juni 2021.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Kontaktpersoner
Hans Ihrfors
Enhetschef
021-17 58 08
hans.ihrfors@regionvastmanland.se

Peter Sjödahl
Vårdförbundet
070-608 97 14

Publicerad 2021-05-31

Ansök nu