Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sjuksköterskor som vill vara med och starta upp ”En väg in” till Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Västra Götalandsregionen, Göteborg

Ansök nu

Vi söker sjuksköterskor som vill vara med och starta upp ”En väg in”

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

En regiongemensam väg in för barn och unga med psykisk ohälsa i Västra Götalandsregionen (VGR) 

Inom Västra Götalandsregionen pågår ett flerårigt utvecklingsarbete för att förbättra tillgängligheten för barn och unga med psykisk ohälsa. En viktig del är att starta upp en regiongemensam väg in för alla barn och unga som söker kontakt på grund av psykisk ohälsa. ”En väg in” kommer att ta emot telefonsamtal, digitala meddelanden och egenremisser från invånare samt remisser från andra vårdgivare och samverkanspartners. Efter bedömning och triagering erbjuds telefonrådgivning och vid behov en bokad tid hos primärvården eller barn- och ungdomspsykiatrin i patientens närområde. Till ”En väg in” pågår nu rekryteringen av 20 – 25 medarbetare: läkare, psykologer, sjuksköterskor, socionomer och vårdadministratörer. ”En väg in” tillhör organisatoriskt barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, och kommer att vara placerad centralt i Göteborg.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på ”En väg in” kommer dina arbetsuppgifter omfatta att ta emot, bemöta och bedöma inkommande telefonsamtal från, och genomföra digitala möten med, barn och unga, eller vårdnadshavare till dessa, med lätt, måttlig och allvarlig psykisk ohälsa. Detta innebär att ge råd och stöd samt att bedöma behov av vård och triagera till rätt vårdnivå. Triageringen sker genom en systematisk bedömning av vårdbehov med hjälp av etablerade screeninginstrument och skattningsskalor tillsammans med din samlade kliniska bedömning. Dina arbetstider kommer i regel att vara vardagar klockan 8-17. Det kommer att finnas möjlighet att genomföra vissa arbetsuppgifter på distans. Dessutom kommer det att finnas möjlighet att kombinera tjänsten med andra arbetsuppgifter inom BUP, exempelvis på den regionala utredningsenheten som ska etableras under 2022.

Vem vi söker
Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för barn och ungdomar varje dag. Du tycker att det verkar spännande att vara med och starta upp och utveckla en verksamhet för rådgivning, bedömning och triagering av barn och unga med psykisk ohälsa. Du är nyfiken, engagerad och trivs med att arbeta i team där alla bidrar utifrån sin kompetens för att bedriva och utveckla verksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Det är meriterande med specialistutbildning inom psykiatri eller motsvarande kompetens. Vi ser också positivt på erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin, Första linjen, vuxenpsykiatrin, skolans elevhälsa eller likande erfarenhet av barn/ungdomar/föräldrar. Vidare ser vi positivt på erfarenhet av bedömning och triagering utifrån invånarkontakter och/eller remisser från andra vårdgivare. Goda kunskaper i svenska är nödvändigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i kombination med matchning av övrig rekrytering till verksamheten.

Tider för ansökan och start av tjänsten
Välkommen in med din ansökan så snart som möjligt. Vi rekryterar löpande för start från och med den 1 oktober 2021.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka, måndag-fredag
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5843
Kontakt
Verksamhetssamordnare, Anna Carlstrand , 070 - 020 65 02
Verksamhetssamordnare, Anneli Eile Mutén, 070 - 020 68 26
Facklig företrädare Vårdförbundet, Carina Deréus , 070 - 082 40 16
Publicerat 2021-09-27
Sista ansökningsdag 2021-10-27

Publicerad 2021-09-29

Ansök nu