Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Smittskyddsläkare/verksamhetschef och biträdande smittskyddsläkare till enheten för smittskydd och vårdhygien

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Vill du leda smittskyddsarbetet inom Region Västmanland och bidra till ett friskare samhälle i en utåtriktad och strategisk roll? Då välkomnar vi dig att söka en utmanande och utvecklande tjänst hos oss på enheten för smittskydd och vårdhygien. Vi arbetar med att motverka spridning av smittsamma sjukdomar både inom vård/omsorg och inom övriga delar av samhället. Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Vi söker en biträdande smittskyddsläkare tillika överläkare vårdhygien och en smittskyddsläkare tillika verksamhetschef, den senare som efterträdare till vår nuvarande smittskyddsläkare som kommer att gå i pension om ett år. Ni båda tillträdande smittskyddsläkare kommer att ta över det spännande och utvecklande uppdraget att tillsammans leda smittskyddsarbetet inom regionen.

Smittskyddsläkaren är en egen myndighet med ansvar att planera, organisera och leda smittskyddsarbetet. Som smittskyddsläkare eller biträdande smittskyddsläkare/överläkare vårdhygien hos oss deltar du både i det långsiktiga utvecklingsarbetet och i de löpande ärendena. Vi tillämpar det regelverk som utgår från smittskyddslagen och ansvarar för övervakning, prevention, smittspårning, utredningsarbete och utbrottsbekämpning av smittsamma sjukdomar. I tjänsterna ingår även insatser för en klok användning av antibiotika och mot antibiotikaresistens.

Viktiga arbetsuppgifter är också utbildning och information riktad till sjukvården, andra smittskyddsaktörer och allmänheten samt kontakt med media. Du kommer att ha täta kontakter med det mikrobiologiska laboratoriet, infektionskliniken, övrig sjukhusvård och primärvård men även med kommunal vård och omsorg, regionala och nationella myndigheter.

Hos oss kommer du att finna goda möjligheter till såväl professionell som vetenskaplig utveckling. Arbetet innebär samarbete och nätverksbyggande lokalt i regionen men även i regionala och nationella nätverk inom skilda kunskapsområden.

Som smittskyddsläkare är du verksamhetschef för enheten och har chefsansvar för den biträdande smittskyddsläkaren och enhetschefen. Enhetschefen ansvarar i sin tur för resterande medarbetare inom enheten. 

Som biträdande smittskyddsläkare/överläkare vårdhygien är du huvudansvarig för det vårdhygieniska området och ersätter smittskyddsläkaren vid dennes frånvaro. Du kommer också att kunna ta ansvar för andra områden utifrån din kompetens och ditt intresse.

Ange när du söker vilken av tjänsterna som intresserar dig mest. Vi erbjuder också dig en möjlighet att välja om du redan nu vill tillträda som ordinarie smittskyddsläkare eller om du vill arbeta som biträdande smittskyddsläkare under din första tjänstgöringstid.

Om arbetsplatsen
Enheten för smittskydd och vårdhygien arbetar länsövergripande och har i uppgift att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar och vårdrelaterade infektioner i Västmanland. Vi består för närvarande av nio medarbetare; en smittskyddsläkare tillika verksamhetschef, en överläkare vårdhygien tillika biträdande smittskyddsläkare, två smittskyddssjuksköterskor, fyra hygiensjuksköterskor och en smittskyddsassistent. En enhetschefstjänst med personal- och ekonomiansvar för sjuksköterskegruppen och den administrativa personalen är under tillsättning.

Tillsammans arbetar vi för att förebygga och minska smittspridning av smittsamma sjukdomar och vårdrelaterade infektioner i Västmanland. Detta sker genom epidemiologisk övervakning, förebyggande arbete, smittspårning, information och utbildning. Insatser riktas bland annat till regiondriven vård, kommunal vård och omsorg, förskolor, skolor samt allmänhet och media. Vi har ett brett kontaktnät såväl regionalt som nationellt. Vårt arbetsområde omfattar förutom smittskydd även vårdhygien, som arbetar med att stödja sjukhusen, primärvården och den kommunala vården i att säkerställa en god hygienisk standard med målet att förebygga förekomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Utöver detta bedriver vi också arbete mot antibiotikaresistens.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom infektionssjukdomar, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi. Du har en flerårig erfarenhet inom det medicinska specialistområdet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom smittskydd och/eller vårdhygien samt att du har erfarenhet av forskning och undervisning. Det är meriterande om du har chefs-eller ledarerfarenhet. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket, goda kunskaper i engelska och en god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Vi ser att du har goda datakunskaper och behärskar Officeprogrammen. 

Vi söker dig med god kommunikativ och pedagogisk förmåga och som trivs med att arbeta utåtriktat. Du har förmåga att leda och stödja, är utvecklingsinriktad, strategisk, flexibel och självklart samarbetar du väl med andra, skapar kontakter och arbetar gärna i nätverk.

Vidare är du initiativtagande och uppnår resultat, du tar ansvar för dina uppgifter och driver självgående dina processer. Det är av vikt att du kan strukturera ditt arbete samt prioritera och anpassa dig efter tidsramar på ett effektivt sätt.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personliga egenskaper. 

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, 100 %.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 27 maj 2021! Vi intervjuer löpande så vänta inte med din ansökan.

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Kontaktpersoner
Jan Smedjegård
Smittskyddsläkare
021-175121

Åke Tenerz
Medicinsk stabschef
073-0543338

Dennis Johansson
Vision
021-17 48 44

Ingrid Edman
Vårdförbundet
021-10 41 30

Eva Smedh
Läkarförbundet
eva.smedh@regionvastmanland.se

Publicerad 2021-04-27

Ansök nu