Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare, astma och allergi till Medicinkliniken, Region Östergötland

Region Östergötland, Norrköping

Ansök nu

Medicinkliniken är en central klinik på vrinnevisjukhuset och har en bred internmedicinsk verksamhet med två vårdavdelningar, stor mottagningsverksamhet inom olika grenspecialiteter och dialysverksamhet. Medicinkliniken är en specialistklinik som utreder och behandlar exempelvis blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, lungsjukdomar, neurologiska sjukdomar och stroke. Idag är vi cirka 22 specialister och 25 ST-läkare inom sju sektioner.

Här arbetar cirka 275 medarbetare. Vi har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet när det gäller forskning och utbildning för olika yrkeskategorier. Är du nyfiken att lära känna oss lite, titta gärna på filmen om oss: Medicinkliniken

Vill du arbeta inom ett område som är i ständig utveckling? Nu söker vi dig som vill arbeta som specialist inom allergologi och astma.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig en arbetsplats med god möjlighet till kompetensutveckling och engagerade och kunniga kollegor med starkt utvecklingsfokus där alla har en viktig roll och bidrar till en klinik i framkant. Inom lungallergisektionen arbetar 4 lungspecialister, 1 allergologspecialist och 1 ST-lungmedicin.

I arbetsuppgifterna ingår utredning och behandling av vuxna med allergier (respiratoriska allergier, allergier mot läkemedel och livsmedel, anafylaxi och komplexa allergier) samt utbildning och forskning inom ämnet. Verksamheten är poliklinisk och innefattar provokationer mot allergen, allergen immunoterapi och toleransinduktion i selekterade fall.

Allergologen fungerar som ett kunskapsstöd för andra verksamheter, ständigt lärande och undervisning är en naturlig del i samarbetet med övriga verksamheter.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialist eller blivande specialist inom allergisjukdomar. Allergologi är en tilläggspecialitet till följande specialiteter, allmänmedicin, arbets- och miljömedicin, barn- och ungdomsallergologi, endokrinologi och dialektologi, geriatrik, hematologi, hud- och könssjukdomar, internmedicin, kardiologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, lungsjukdomar, medicinsk gastroenterologi och hematologi, njurmedicin, öron-, näs- och halssjukdomar.

Specialistutbildningen (på cirka 2,5 år) kan skräddarsys utifrån tidigare erfarenheter. Som ST-allergologi behöver du ha bevis om specialistkompetens i någon av ovannämnda specialiteterna och genuint intresse för allergologi. Som allergolog behöver du ha bevis om specialistkompetens i allergologi. I kompetensutjämningssyfte är det viktigt att man som allergologspecialist har klarat EAACIs kunskapsexamen.

Personliga egenskaper
Som person är du bra på att lyssna och tydlig i din kommunikation. Du samarbetar bra och utbyter gärna kunskap och erfarenheter med andra inom arbetsgruppen, oavsett profession. Du har ett positivt tänkande och ser möjlighet i förändringar. Du har ett intresse för utbildning och forskning, samt är en kunskapsresurs för andra. Du tar ansvar för ditt arbete på ett engagerat sätt och tar gärna initiativ till förbättringar i verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Marie Gutke, 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@jeffersonwells.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Verksamhetschef Lena Ekström, 010-104 35 19, Lena.Ekstrom@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Östergötlands Läkarförening är Niklas Theorin Niklas.Theorin@regionostergotland.se

Allergolog Retsas Pavlos, Pavlos.Retsas@regionostergotland.se

Urval och intervjuer kommer att ske efter vecka 34.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-06-28

Ansök nu