Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare inom Neurologi/Stroke till Medicinkliniken, Region Östergötland

Region Östergötland, Norrköping

Ansök nu

Medicinkliniken är en del av Närsjukvården i östra Östergötland som svarar för den nära sjukvården för drygt 180 000 invånare i Norrköping med omnejd.

Medicinkliniken är en central klinik på vrinnevisjukhuset och har en bred internmedicinsk verksamhet med två vårdavdelningar, stor mottagningsverksamhet inom olika grenspecialiteter och dialysverksamhet. Medicinkliniken är en specialistklinik som utreder och behandlar exempelvis blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar och stroke. Här arbetar cirka 275 medarbetare. Idag är vi cirka 22 specialister och 25 ST-läkare inom sju sektioner.

Vi har ett nära samarbete med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet när det gäller forskning och undervisning av läkarstuderande och andra yrkeskategorier under utbildning. Är du nyfiken att lära känna oss lite, titta gärna på filmen om oss: Medicinkliniken

Arbetsbeskrivning
Hos oss på medicinkliniken vårdas patienter med internmedicinska sjukdomstillstånd av skiftande karaktär, komplexitet och med olika medicinska behov. Du kommer att ingå i en erfaren läkargrupp med öppet klimat där vi för en ständig dialog med varandra kring bedömning, utredning och behandling av våra patienter. På klinikens vårdavdelningar och mottagningar arbetar vi i team tillsammans med sjuksköterskor och undersköterskor och här finns också arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator och apotekare. Som specialistläkare hos oss erbjuds du stimulerande och varierande arbetsuppgifter och möter patienter i både öppen- och slutenvård. Arbetet inom slutenvården består av utredning, diagnostisering och behandling av patienter med stroke och neurologiska sjukdomar, men även patienter med andra internmedicinska diagnoser. Vi har under flera år arbetat aktivt med en sammanhållen strokeprocess för våra strokepatienter, tillsammans med övriga professioner som behövs runt patienten. Detta berör hela vårdkedjan från "rädda hjärnan larm" till rehabilitering och hemplanering. Arbetet inom öppenvården består av tjänstgöring på vår stroke/neurologi mottagning. Där arbetar du tillsammans med sektionens strokesköterskor, vilka har egen mottagningsverksamhet i nära samarbete med våra strokeläkare. Du kommer även erbjudas att ingå i medicinklinikens jouruppdrag för sjukhuset. Goda möjligheter till forskning erbjuds både lokalt och i samverkan med Linköpings universitet. Vi är måna om att ta emot läkarstudenter och erbjuda handledning.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialistläkare inom stroke/neurologi och gärna även har en specialistexamen i internmedicin. Du har ett par års erfarenhet inom din specialitet. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift (svenska C1), då du ska kunna kommunicera med patienter, anhöriga och kollegor obehindrat.

Personliga egenskaper
Som person är du bra på att lyssna och tydlig i din kommunikation. Du samarbetar bra och utbyter gärna kunskap och erfarenheter med andra inom arbetsgruppen, oavsett profession. Du har ett positivt tänkande och ser möjlighet i förändringar. Du har ett intresse för utbildning och forskning, samt är en kunskapsresurs för andra. Du tar ansvar för ditt arbete på ett engagerat sätt och tar gärna initiativ till förbättringar i verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv.

Anställning och information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar Region Östergötland med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Marie Gutke, 070-377 54 27 alternativt marie.gutke@jeffersonwells.se

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef Lena Ekström, 010-104 35 19, Lena.Ekstrom@regionostergotland.se

Medicinskt ledningsansvarig för sektionen, överläkare Mathz Vastesson, Mathz.vastesson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Östergötlands Läkarförening är Niklas Theorin

Niklas.Theorin@regionostergotland.se

Urval och intervjuer sker efter vecka 34.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021. Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2021-06-28

Ansök nu