Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare till Försäkringsmedicinsk Utredningsmottagning (FMU) Nacka sjukhus, Region Stockholm

Region Stockholm, Stockholm

Ansök nu

Är du intresserad av att jobba med ett välavgränsat utredningsuppdrag?

Nu söker vi en Specialistläkare som kan komplettera vårt team på vår försäkringsmedicinska utredningsmottagning (FMU) Nacka Sjukhus. Du är företrädesvis Specialist i Psykiatri, Neurologi, Rehabmedicin eller Allmänmedicin men även andra kliniska specialiteter är av intresse.

Vi utför aktivitetsförmågeutredningar på uppdrag av Försäkringskassan och hos oss arbetar läkare, medicinska sekreterare, psykologer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter tillsammans för att göra en bedömning med den försäkrade i centrum.

Vi kan erbjuda flexibilitet i arbetet med stora möjligheter att arbeta hemma, möjlighet att delta i utvecklings- och kvalitetsarbete samt utrymme för friskvård.

Tjänsten omfattar heltid men deltid ner till 60% kan diskuteras.

Arbetsuppgifter:

Arbetet på enheten innefattar endast utredningar av aktivitets- och funktionsnivå och ingen medicinsk utredning eller behandling utförs. Vi söker därför dig som är intresserad av utredningsarbete och som både kan arbeta självständigt och fungerar bra i team.  Du bör tycka om struktur och kunna arbeta utifrån förutbestämda metoder och tidsramar.

För att kunna arbeta med utredningarna behöver du ha gått AFU-utbildning i Försäkringskassans regi. Om du ej har denna sen tidigare erbjuds utbildning innan eller precis vid anställning. 

Kvalifikationer:  

Specialistläkare inom företrädesvis Psykiatri, Neurologi, Rehabmedicin eller Allmänmedicin men även andra kliniska specialiteter är av intressen.

Svenska-kunskaper motsvarande minst C1-nivå är ett krav.   

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Tjänsten omfattar heltid men deltid ner till 60% kan diskuteras. Arbetstider: dagtid måndag till fredag.

Tillträde efter överenskommelse

Personliga egenskaper:  
Du har en god organisation- och samarbetsförmåga samt värdesätter och bidrar till bra teamarbete. Du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift. Meriterande är erfarenhet och intresse för patientgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Varför ska du välja att jobba hos oss? 
Vi värnar om våra medarbetares trivsel och hälsa och erbjuder bland annat kompetensutveckling, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider inom givna tidsramar och erbjuder fri sjukvård inom primärvården.

Nyfiken på att få veta mer?

Kontakta rekryterande, enhetschef Karin Tiger Tel. 072-5715928.

Läkarföreningen Caroline Asplund Tel. 08- 718 73 77.  

Övrig information:

Nacka sjukhus har mycket bra kommunikationer, nära ut till motorväg 222 och det finns många busslinjer som passerar. Det går också utmärkt att ta Saltsjöbanan som ligger på bekvämt promenadavstånd.

För att motverka spridning av MRSA tillämpar Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) friskhetsintyg innan nyanställning och reglerar möjligheterna för vårdpersonal att bära piercing. SLSO tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.

Sista ansökningsdag: 2021-06-28.

Vi ser fram emot din ansökan!

___

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2021-06-09

Ansök nu