fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare geriatrik/närliggande specialitet, Linköping

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Medicinska och geriatriska akutkliniken
Medicinska- och geriatriska akutkliniken (MEGA) är en universitetssjukvårdsenhet som ingår i Närsjukvården i centrala Östergötland och vi är cirka 200 anställda, varav cirka hälften arbetar inom sektionen för geriatrik, GAVA.

GAVA karakteriseras av arbete i multiprofessionella team och ligger i framkant avseende vård, undervisning och forskning. Sektionen har en slutenvårdsavdelning med inriktning mot akutgeriatrik, klinisk undervisning, rehabilitering och BPSD/konfusion. Sektionen har även en öppenvårdsmottagning för kognitiva sjukdomar, Parkinsons sjukdom, akutgeriatrik samt ett mobilt demensteam i samverkan med kommunen. Vi har också ett uppdrag som rondansvariga för korttidsboenden i Linköpings kommun. Sedan sommaren 2022 har kliniken tagit över regionens osteoporosmottagning vilken ansvarar för bentäthetsmätningar samt uppföljning av patienter med svår osteoporos eller medfödda benmetabola sjukdomar. Osteoporosmottagningen har utsetts till ett av tre nationella högspecialiserade centra för osteogenesis imperfecta, vilket innebär en möjlighet att satsa på spetskompetens för att utveckla och bedriva nationellt ledande vård av ovanliga benmetabola sjukdomar. Läs mer om oss HÄR.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en specialistläkare – erfaren eller i början av specialistkarriären – där den viktigaste egenskapen, förutom kunskap och kompetens är ett stort intresse för den åldrande människan och en vilja att arbeta med att utveckla framtidens geriatrik. Som specialist hos oss har du möjligheter att arbeta både på vår geriatriska slutenvårdsavdelning, på specialistmottagning och på korttidsboenden. Vi är mitt i ett spännande arbete med att hitta de bästa arbetssätten för modern geriatrisk vård.

Undervisning av blivande kollegor är en viktig del av arbetet på en universitetsklinik och inom sektionen finns också en Klinisk Utbildnings Avdelning (KUA) med fokus på teamarbete. Då det geriatriska kompetensområdet lyfts fram brett i såväl AT- som ST-kunskapsmålen har vi en central uppgift när det gäller handledning av våra yngre läkarkollegor och vi har stora möjligheter att vara med att skapa förutsättningar för bästa omhändertagande av morgondagens äldre patienter inom alla berörda specialiteter. Goda möjligheter finns till forskning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare( klicka HÄR Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är läkare med specialistkompetens inom geriatrik, allmänmedicin, internmedicin eller annan närliggande specialitet, och som har ett genuint intresse och engagemang för området. B-körkort är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi vill att du har initiativkraft, flexibilitet och god förmåga att kommunicera och arbeta i team. Vi önskar också att du har inspiration och intresse att delta i vidareutvecklingen av framtidens geriatrik. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Läs gärna här om våra villkor och förmåner.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Linköping
Län: Östergötlands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2022/2613
Kontakt: Läkarchef, Mats Lowén, mats.lowen@regionostergotland.se
Verksamhetschef, Kerstin Arbring, kerstin.arbring@regionostergotland.se
Facklig företrädare: Katarina Fällman, Läkarföreningen, katarina.fallman@regionostergotland.se
Publicerat: 2022-12-13
Sista ansökningsdag: 2023-02-08

Publicerad 2022-12-28

Ansök nu