Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare i allmänmedicin till Vårdcentralen Nygatan, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu


Vårdcentralen Nygatan

Du är välkommen att arbeta hos oss på Vårdcentralen Nygatan i ett team där vi klarar av primärvårdsuppdraget men samtidigt är med och utvecklar framtidens primärvård.

Vårdcentralen Nygatan ligger i centrala Linköping med närhet till allt som stadskärnan har att erbjuda. Vårdcentralen Nygatan är en av 33 regiondrivna vårdcentraler i Primärvårdscentrum och har 12 500 listade patienter i en spridd åldersfördelning. På vårdcentralen finns förutom läkar-mottagning och barnavårdscentral, en rad specialistsköterskemottagningar, samtalsmottagning med olika kompetenser, rehabkoordinator och dietist. Vi har generellt en god bemanning och ett gott arbetsklimat och är idag 45 anställda. Vi jobbar tillsammans för ett professionellt omhänder-tagande av våra patienter inom primärvårdsuppdraget. Om några år kommer vårdcentralen flytta till helt nya lokaler. Där är vi i uppstartsarbetet inför denna stora förändring som också kommer erbjuda möjligheter till utvecklade metoder  och arbetssätt.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder ett utmanande och omväxlande arbete som specialistläkare. Vårdcentralen har flera specialistmottagningar så det finns möjlighet till fördjupat ansvar inom till exempel diabetes, blodtryck, astma-KOL, målgruppen äldre etcetra. Vi har flera särskilda boenden för äldre och en del av tjänsten kan också bestå av särskilt ansvar för SÄBO (särskilt boende) och hemsjukvård. Beroende på vilken profession och intresse du har erbjuder vi dig ett utmanande och omväxlande arbete som specialistläkare.

I tjänsten ingår sedvanligt mottagningsarbete, konsultation med hemsjukvården samt särskilda boenden. En del av din arbetstid kommer du att lägga på handledning av mindre erfarna kollegor. Detta sker på särskilt avsatt tid i schemat.

Vi är en vårdcentral som har gott rykte och goda resultat vilket framgår i olika mätningar. En del av framgången beror på att vi har en god kompetensnivå och ett bra samarbete inom och mellan olika yrkesgrupper på vårdcentralen.

Som specialistläkare hos oss ingår det att handleda underläkare och studenter samt sedvanligt jourarbete. Du kommer också bidra till att utveckla metoder och arbetssätt för att på olika sätt klara flödet av patienter samt att säkerställa vårt åtagande enligt regelboken. Vi har väl utvecklade mötesforum och arbetar kontinuerligt med systematiskt arbetsmiljöarbete och deltager i olika övergripande utvecklingsprojekt.

Om du som läkare ser en möjlighet i digitalisering och ny teknik vill vi skapa utrymme för att anamma nya metoder och arbetssätt. Vi vill verka för en nyskapande primärvård och nära vård och samtidigt ge chans till att möta våra patienter på alternativa sätt, till exempel genom videobesök och monitorering av vissa kroniska sjukdomar.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Det är tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad är 100 %. I den utveckling som primärvården befinner sig i så ser vi behov av tid för utvecklingsarbete på vårdcentralen samt egen kompetensutveckling.  I tjänsten ingår schemalagd tid för utvecklingsarbete och egen kompetensutveckling.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser gärna att du är specialist inom allmänmedicin eller specialist i en angränsande specialitet såsom till exempel internmedicin, geriatrik eller barnmedicin men har ett intresse för allmänmedicin.

Då du arbetar i ständig dialog med patienter, anhöriga, kollegor och andra verksamheter är det ett krav att du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. Du har svensk legitimation (bifogas ansökan).

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lyhörd och samarbetar bra med andra människor. Du är trygg och stabil i din yrkesroll och kommunicerar på ett tydligt och öppet sätt. Vidare kan du lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och har ett flexibelt arbets- och förhållningssätt. Du kan ta egna initiativ och kan ta eget ansvar gällande ditt arbete, patienter, samarbetspartners och övrig verksamhet. Du trivs i en dynamisk miljö där du vill vara med och utveckla verksamheten med övriga teamet på vård-centralen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där samarbete och bra bemötande mot patienter och kollegor är viktigt för oss.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform individuella löner tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %.
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/726
Kontakt Verksamhetschef Peder Ellison, 073-028 99 41, peder.ellison@regionostergotland.se
Facklig företrädare Distriktsläkare Torsten Johansson, Läkarföreningen, Torsten.Johansson@regionostergotland.se
Liselotte Mckenzie,. Lokal företrädare, liselotte.mckenzie@regionostergotland.se
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-30

Publicerad 2021-12-22

Ansök nu