Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare i Geriatrik med möjligheter till forskning, Region Västmanland

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö.

Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt.

Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Arbetsplatsen

Geriatriska kliniken i Västerås omfattar både slutenvård och öppenvård och ingår i regionens samlade Hälso-och sjukvårdsförvaltnings område Akutsjukvård.

Slutenvården består av 19 akutgeriatriska vårdplatser dit selekterade patienter kommer direkt från akutmottagningen hela dygnet. Vi har också 8 rehabgeriatriska vårdplatser, där selekterade patienter vårdas efter stroke, kirurgiska eller ortopediska tillstånd mfl - remissintag. Vi har nära samarbete med Rehabiliteringsmedicinska kliniken som finns i samma lokaler.

Öppenvården består av Minnesmottagning/specialistmottagning för demensutredning i länet, Geriatrisk öppenvårdrehabilitering som följer upp strokepatienter med fokus på körförmågebedömning samt de två mobila teamen: Externt Stroketeam och Utskrivningsteam för Äldre (där läkare är konsult).

Kliniken har ca 100 medarbetare varav 4 specialistläkare/överläkare och 6 ST-läkare. Paramedicinsk personal är organiserade under annan verksamhetschef. Specialistläkarna har inget jouruppdrag medan ST läkarna deltar i Medicins jourlinje under hela sin ST. Läkarna på kliniken handleder också randande ST -läkare från primärvård och psykiatri samt läkarstuderande från Uppsala.

Vi arbetar teambaserat i multiprofessionella team inom alla verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare är det önskvärt att kunna arbeta inom både slutenvård och öppenvård, liksom övriga kollegor gör. Andra uppdrag är att vara handledare för våra geriatriska ST-läkare samt ansvara för utsedda fokusområden tex för läkarstudenter, randande ST läkare, kvalitetsregister och utvecklingsgrupper, som vi fördelar mellan kollegorna.

Möjlighet till forskning

Detta gäller för dig som redan är disputerad och önskar forskning 20% på postdoc-nivå inom ramen för din anställning. Kliniken har pågående forskningsprojekt i samarbete med Centrum för kliniks forskning (CKF), Uppsala universitet och Mälardalens universitet.

Kvalifikationer

Det är ett absolut krav att du är specialistläkare inom geriatrik och vi ser gärna såväl nyblivna som erfarna specialister som sökande. Du bör ha kunskap och erfarenhet av demensutredningar och uppföljning. Har du erfarenhet av arbete inom geriatrisk akut slutenvård, geriatrisk rehabilitering i sluten- och öppenvård samt erfarenhet av palliativ vård är det meriterande. Vidare är det ett krav med goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift. 

Vi ser att du är en trygg och empatisk person. För dig är samarbete viktigt och du är lyhörd för allas kunskaper i teamet. I din kommunikation med såväl patienter, anhöriga som medarbetare är du tydlig, välformulerad och följer upp för att försäkra dig om att ditt budskap nått fram. Du har lätt för att anpassa och förhålla dig till nya omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du är en person som tar ett övergripande ansvar och visar på gott omdöme.

Anställningsvillkor

Tillsvidare. Heltid eller enligt överenskommelse 

Sista ansökningsdag söndag den 6 februari 2022

Intervjuer kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kontaktpersoner

Gunilla Brissman, Verksamhetschef
021-17 55 66
gunilla.brissman@regionvastmanland.se

Åsa Eriksson, Läkarföreningen
asa.eriksson@regionvastmanland.se

Mattias Damberg (frågor angående forskning), Överläkare och docent i klinisk forskning (CKF) Västerås
mattias.damberg@regionvastmanland.se

Publicerad 2022-01-14

Ansök nu