Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare i gynekologi till Bäckenbottenenheten vid Kvinnokliniken, Region Östergötland

Region Östergötland, Linköping

Ansök nu

Kvinnokliniken US

Region Östergötland (RÖ) har fått Socialstyrelsens uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård inom området avseende avancerad rekonstruktiv kirurgi vid anal inkontinens och ano- och rektovaginala fistlar efter förlossning. Målsättningen med verksamheten är att på individnivå optimera patientens möjlighet till återställda funktioner efter svåra förlossningsskador och för individen att återfå möjlighet till god livskvalitet.

Vi kan nu förstärka våra stabila bäckenbottenteam med ytterligare två kirurgiskt intresserade gynekologer. Tjänsterna är på heltid och kan förenas med ST-tjänst, specialistläkartjänst eller överläkartjänst beroende på kvalifikationer.

Kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping i samarbete med Lasarettet i Motala, arbetar med alla verksamhetsgrenar tillhörande kvinnosjukvården; alla former av gynekologisk öppen- och slutenvård med profilering mot högspecialiserad vård, cancerkirurgi, infertilitetsbehandlingar samt all typ av obstetrik. Det föds ca 2700 barn per år i Linköping och mödravården är organiserad inom kliniken. Kvinnokliniken med sina drygt 300 medarbetare, betjänar patienter i behov av avancerad kvinnosjukvård från hela Sydöstra sjukvårdsregionen, samt för cancerkirurgi även från Västmanland.

God kvalitet, noggranna rutiner och ständigt förbättringsarbete är viktigt för oss och vi är certifierade i kvalitet och miljö.

Arbetsuppgifter
Utredning och kirurgisk behandling och uppföljning av urininkontinens, anal inkontinens, förlossningsskador på kort och lång sikt, bäckensmärta och framfall. Tjänsterna innebär ungefär lika delar operationsverksamhet och mottagning/teamverksamhet inkluderande ultraljudsutredningar. De innefattar jourtjänstgöring enligt överenskommelse. Tid för forskning och utveckling är avsatt. Undervisning för läkarstudenter, läkare och andra professioner ingår. Du kommer att samverka och delta i utbyte med andra NHV-enheter och specialistcentra i Sverige och internationellt, varför tjänsten kan komma att innefatta resor.

Utbildning och erfarenhet
Du är specialist eller snart färdig specialist inom gynekologi. Du har fallenhet och intresse för rekonstruktiv bäckenbottenkirurgi. Du har en helhetssyn på bäckenbottenfunktion. Du förstår vikten av att bidra till ett välfungerande teamarbete med kollegor från angränsande specialiteter och professioner. Din önskan att utveckla dina kirurgiska förmågor och vården väger tyngre än dina specifika förkunskaper, eftersom det finns kompetent handledning.

Du är intresserad av forskning och verksamhetsutveckling och är, överväger eller har redan, en forskarutbildning.

Personliga egenskaper
Du är bra på att kommunicera med patienter, anhöriga och medarbetare. Du är ödmjuk men trygg och förstår behovet av ett livslångt lärande. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer, samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du gillar anatomi, psykologi och kirurgi. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt arbete där vården av patienten är i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Ansökan ska innehålla en komplett ifylld meritsammanställning för läkare (finns ifyllningsbar för nedladdning bland Dokument i annonsens högerspalt på regionostergotland.se, du kan även klicka HÄR). Denna ska vidimeras. Glöm inte att även bifoga kopia på examensbevis eller legitimation.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/399
Kontakt Verksamhetschef Elizabeth Nedstrand, elizabeth.nedstrand@regionostergotland.se
Överläkare/docent, Eva Uustaal, 010-103 78 97, eva.uustal@regionostergotland.se
Facklig företrädare Bo Tillander, Östergötlands läkarförening, bo.tillander@regionostergotland.se
Publicerat 2021-11-15
Sista ansökningsdag 2022-01-31

Publicerad 2021-12-20

Ansök nu