Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare i psykiatri Falun/Säter till Region Dalarna

Region Dalarna, Falun/Säter

Ansök nu

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Arbetsuppgifter
Länsvuxenpsykiatriska kliniken Falun/Säter har verksamhet i Säter (två psykiatriska avdelningar varav en PIVA-avdelning och akut psykiatrisk mottagning) och i Falun (en del av Falu lasarett - allmän psykiatrisk avdelning, avgiftningsavdelning med egen akutmottagning, ECT, TMS). Kliniken tillhandahåller psykiatrisk heldygnsvård och medicinsk beroendevård.

Vår verksamhet genomsyras av hög tillgänglighet och personcentrerat förhållningssätt. Kliniken är bemannad med erfaren omvårdnadspersonal och det finns särskilda vårdsamordnare som ansvarar för samordningen med öppenvård och kommun. Konsultativt finns tillgång till både kurator, arbetsterapeut och psykolog. Under de kommande åren planeras en flytt av den akutpsykiatriska mottagningen samt PIVA-avdelningen från Säter till Falun.

Ditt arbete består av bedömning, diagnostisering och uppföljning av patienter på psykiatriska avdelningar och akut psykiatrisk mottagning i Falun och/eller Säter. Samarbete med olika myndigheter och kommuner är också en del av uppdraget.

Som specialistläkare förväntas Du arbeta självständigt och tvärprofessionellt tillsammans med andra yrkeskategorier. Dina arbetstider är måndag-fredag 08.00-16.30, men du kommer också vara delaktig i jourarbete som bakjour och primärjour.

Det finns goda möjligheter till fortbildning där Du disponerar i genomsnitt fyra timmar per vecka för kompetensutveckling. Vi anställer ständigt nya ST-läkare så du har även möjlighet att bli handledare. Möjligheter till arbete inom rättspsykiatri finns då Regionkliniken för detta finns i Säter.

Region Dalarna samarbetar med Uppsala universitet genom Centrum för klinisk forskning Dalarna (CKF). Alla som har anställning i Region Dalarna med kliniskt och patientnära forskningsprojekt med relevans för Region Dalarna kan söka forskningsanslag från CKF.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad läkare med specialistkompetensbevis i psykiatri.

  • God kunskap inom psykiatrisk juridik, särskild LPT.

  • Datorvana. Vi arbetar med journalsystemet Take Care.

  • Språkkunskaper i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

  • Körkort kategori B.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med såväl neuropsykiatriska patienter som patienter med missbruksproblematik.
Erfarenhet och intresse av metodutveckling och förändringsarbete anses meriterande.

Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att bygga förtroendefulla relationer med patienter och samarbetspartners. Du har förmåga att arbeta flexibelt efter varierande behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Region Dalarna värnar om en hälsosam arbetsmiljö för våra medarbetare samt säkra och trygga möten med medborgare, patienter, kunder och samarbetspartners. Som en del i vår rekryteringsprocess genomför vi därför drogtest innan erbjudande om anställning, samt kontrollerar ditt vaccinationsbevis då Region Dalarna har som krav att våra medarbetare ska vara vaccinerade mot covid-19.

Alla anställda inom Region Dalarna som arbetar i en verksamhet där direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar förekommer ska uppvisa godtagbart utdrag ur Polisens belastningsregister. Före erbjudande av anställning ska ett giltigt utdrag uppvisas i osprättat kuvert.

Region Dalarna tillämpar krigsplacering i samband med nyanställning. Detta innebär att du som arbetstagare har ett lagkrav att ta dig till ordinarie arbetsplats i händelse av högsta beredskap.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Vår värdegrund Öppenhet, Respekt och Ansvar ska genomsyra hela vår organisation. Det ledarskap Region Dalarna strävar mot beskrivs utifrån orden: tydlighet, mod och tillit.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Publicerad 2022-05-10

Ansök nu