Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Specialistläkare/överläkare i kärlkirurgi till VO kirurgi i Kristianstad, Region Skåne

Region Skåne, Kristianstad

Ansök nu

Gör skillnad. Varje dag.

Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) är ett av Region Skånes stora akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter. Vi är drygt 2 600 medarbetare.

Verksamhetsområde kirurgi är en av de största verksamheterna vid CSK och består av mottagningsverksamhet med kärl-, nedre- och övre gastrointestinal-, urologi- samt bröst-/plastikpatienter. Vi har även en onkologisk behandlingsenhet samt tre vårdavdelningar.

Kärlsektionen är en del av VO kirurgi och vi är för närvarande tre överläkare, en radiolog samt en ST-läkare. På mottagningen arbetar tre kärlsköterskor som utför sjukhusets aortascreening, duplexkontroller samt återbesök. Hos oss arbetar vi teambaserat och det finns ett aktivt utvecklingsarbete med stort engagemang och drivkraft i samtliga yrkesgrupper.

Vi utför öppen kirurgi samt sjukhusets alla endovaskulära ingrepp i nära samarbete med röntgenklinikens angioenhet. All infrarenal aortakirurgi (öppen/EVAR), carotiskirurgi, access, åderbråck, perifer kärlkirurgi, venös rekonstruktion etcetera utförs i Kristianstad.

Arbetsuppgifter
Vi ser nu fram emot att välkomna dig som är specialistläkare inom kärlkirurgi till vårt kärlteam!

Tillsammans med dina kollegor bedriver du mottagnings-, konsult-, operativ- och endovaskulär verksamhet. Om du är dubbelspecialist, det vill säga även allmänkirurgläkare, får du även möjlighet att delta i kirurgklinikens bakjoursverksamhet.

Jourverksamhet inom kärlkirurgi bedrivs inte. Avdelningen sköts dagtid till mestadels av underläkare med stöd av specialist- och överläkare.

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård, därtill har du specialistkompetens inom kärlkirurgi. Språkkunskaper i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är också ett krav. För tjänsten finns inget krav på att du måste behärska hela det kärlkirurgiska spektrumet, tvärtom finns stora möjligheter till individuell anpassning av arbetsuppgifterna.

För att trivas i rollen ser vi att du tycker om att arbeta i team och du ser ett gott bemötande gentemot patienter, deras närstående och medarbetare som en självklarhet. Vi värdesätter också att du är kommunikativ och har god förmåga att utrycka dig i såväl tal som skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi ser fram emot att lära känna dig!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2022-02-13
Referensnummer: A1075518
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner
Thorarinn Gudmundsson, Enhetschef
Telefon: 044-309 12 00

Anna Hilbertsson, Överläkare/teamledare
Telefon: 044-309 25 36

Övrigt
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Förvaltning Skånes sjukhus nordost är en av Region Skånes sex hälso- och sjukvårdsförvaltningar och omfattar Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och Hässleholms sjukhus. Våra 2 600 medarbetare driver och utvecklar hälso-och sjukvården i livets alla skeden tillsammans med våra patienter och deras närstående. CSK är ett akutsjukhus med verksamhet dygnet runt och vi erbjuder specialiserad vård inom många olika specialiteter. På Hässleholms sjukhus bedriver vi ortopedi, närsjukvård med rehabilitering. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Publicerad 2022-01-12

Ansök nu